Ofensiva turcilor împotriva militanților kurzi continuă. Turcia a lovit 24 de ținte în nordul Irakului și în Siria

Data actualizării: Data publicării:
turcia
Țintele au inclus peșteri, adăposturi, buncăre, depozite și unități de producere a gazelor naturale. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Armata Turciei a efectuat duminică lovituri aeriene în nordul Irakului și Siria și a distrus 24 de ținte ale militanților kurzi, a declarat Ministerul turc al Apărării într-un comunicat, adăugând că mulți militanți au fost „neutralizați” în atac, transmite Reuters.

Operațiunile au fost desfășurate în nordul Siriei și în regiunile Metina, Hakurk, Gara, Asos și Qandil din nordul Irakului, la ora 22:00. (1900 GMT), a transmis ministerul.

Într-o declarație pe platforma de mesagerie socială X, ministerul a spus că țintele includ peșteri, adăposturi, buncăre, depozite și unități de producere a gazelor naturale.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Nouă soldați turci au fost uciși vineri într-o ciocnire cu membri ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) care este în afara legii.

Forțele turce au desfășurat o operațiune transfrontalieră numită „Claw-Lock” în Irak, ca parte a ofensivei țării împotriva militanților PKK.

Turcia a lansat, de asemenea, incursiuni militare în Siria împotriva miliției kurde YPG, considerând-o drept o aripă a PKK.

PKK, desemnat grup terorist de Turcia, Statele Unite și Uniunea Europeană, a început atacurile împotriva statului turc în 1984.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri