„Oprește-l acum, Joe!”. Jill Biden i-a cerut în privat soțului ei să pună capăt războiului din Fâșia Gaza

Data publicării:
joe biden si jill biden
Jill Biden i-a cerut în privat soțului ei, Joe Biden, să pună capăt războiului dintre Israel și Hamas și crizei din Gaza. FOTO: Profimedia Images

Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, i-a cerut în privat soțului ei, Joe Biden, să pună capăt războiului dintre Israel și Hamas și crizei din Gaza, transmite Sky News.

În timp ce vorbea marți cu un grup de lideri ai comunității musulmane la Casa Albă, președintele ar fi spus că Prima Doamnă i-a spus: „Oprește-l acum (n.r. războiul din Gaza), Joe”.

Joe Biden ar fi făcut remarca după ce un medic care a tratat persoane rănite în Gaza i-a explicat că soția sa nu dorea ca el să participe la întâlnire.

Președintele american şi premierul israelian, Benjamin Netanyahu, au discutat la telefon joi. Convorbirea ar fi durat mai puțin de 30 de minute, a transmis Casa Albă.

Marţi, Biden şi-a exprimat „indignarea” faţă de moartea a şapte lucrători umanitari într-un atac israelian asupra Fâşiei Gaza şi, într-un comunicat, a afirmat că Israelul „nu face suficient” pentru a proteja voluntarii care ajută populaţia civilă din Gaza.

Peste 196 de lucrători umanitari au fost uciși în Gaza din octombrie, conform Aid Worker Security Database, finanțată de SUA.

De asemenea, peste 32.000 de oameni au fost uciși în Fâşia Gaza de la declanşarea războiului între Israel şi mişcarea islamistă, în urma unui atac fără precedent al unor comandouri Hamas pe teritoriul israelian.

Israelul a declanşat o ofensivă în Gaza după ce teroriştii au ucis 1.200 de oameni, majoritatea civili israelieni, şi au luat 253 de ostatici, din care o parte se află încă în mâinile Hamas şi ale altor grupări.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri