Opt morți după ce rușii au atacat Ucraina noaptea cu drone și rachete Shahed. Explozii în Dnipro, clădiri și gara au fost bombardate

Data publicării:
bombardament in dnirpo
O rachetă a rușilor a distrus o clădire din centrul orașului Dnipro. FOTO: X Nexta

Rușii au atacat din nou peste noapte localitățile ucrainene. Cel puțin opt oameni au murit, în urma atacurilor, inclusiv doi copii de 6 și 8 ani. 29 de oameni au fost răniți, potrivit primelor rapoarte. O rachetă a distrus o clădire din centrul orașului Dnipro.

Rusia a lansat drone și rachete de tip Shahed în mai multe regiuni din Ucraina, scrie Kyev Independent.

Explozii au fost semnalate la Dnipro, la scurt timp după ora locală 5 dimineața, potrivit publicației de știri Suspilne. Un corespondent Kyiv Independent a raportat că cel puțin două rachete rusești au lovit orașul și că infrastructura critică a fost deteriorată.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Forțele ruse au atacat regiunea Dnipropetrovsk cu rachete vineri dimineață. Guvernatorul regiunii, Serhii Lysak, a declarat că loviturile au provocat un incendiu la o clădire cu cinci etaje din Dnipro, distrugând-o parțial. Primarul Dniproului, Boris Filatov, a raportat că atacurile au lovit „chiar în centrul orașului”. Intervenția salvatorilor continuă printre ruinele clădirii cu cinci etaje, aflată vizavi de gara din oraș. Încă mai fumegă după ce lovitura a declanșat un incendiu. Se vede o gaură imensă în cele două etaje superioare.

Au fost lovituri și în alte locuri. Forțele de apărare aeriană anunță că au distrus 15 rachete și 14 drone lansate de ruși. Bilanțul bombardamentului ar putea crește.

Rusia ar fi atacat, de asemenea, infrastructura Ukrzaliznytsia, compania de căi ferate de stat a Ucrainei, rănind lucrătorii feroviari. Circulația trenurilor în gara din Dnipro sunt suspendate, a precizat compania.

O instalație de infrastructură a fost lovită și în orașul Kryvyi Rih, a declarat Oleksandr Vilkul, șeful administrației militare a orașului. Trei persoane, inclusiv bărbați, de 43 și 53 de ani, și o femeie de 58 de ani, au fost rănite.

Preşedintele Volodimir Zelenski a cerut din nou partenerilor să ofere Ucrainei sisteme suplimentare de apărare aeriană. "Trebuie să învingem teroarea rusă. Este o nevoie nu numai pentru țara noastră, nu numai pentru ucraineni, e o nevoie globală", a spus Zelenski.

Acum două zile, 18 oameni au fost uciși într-un triplu atac rusesc la Cernihiv, un oraș mare din nordul Ucrainei.

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri