Papa Francisc: Războiul din Ucraina este o „crimă împotriva lui Dumnezeu și a umanității”

Data publicării:
papa francisc
Papa Francisc. Foto: Profimedia Images

Papa Francisc a afirmat că războaiele precum cel din Ucraina, unde zonele civile sunt supuse unor distrugeri nediscriminatorii, reprezintă „o crimă împotriva lui Dumnezeu și a umanității”, transmite Reuters.

Suveranul Pontif a făcut aceste afirmații în cadrul discursului său anual adresat diplomaților acreditați la Vatican, care a ajuns să fie cunoscut informal drept discursul său despre „starea lumii”.

Papa Francisc a vorbit despre „războiul din Ucraina, cu morți și distrugeri, cu atacuri asupra infrastructurilor civile care provoacă pierderi de vieți nu numai din cauza focurilor de armă și acte de violență, ci și din cauza foametei și a frigului”.

El a citat dintr-o constituție a Vaticanului, spunând că „orice act de război îndreptat către distrugerea fără discernământ a orașelor întregi sau a zonelor vaste cu locuitorii lor este o crimă împotriva lui Dumnezeu și a umanității care merită o condamnare fermă și fără echivoc”.

Referindu-se la criza rachetelor din Cuba din 1962, el a spus: „Din păcate, și astăzi, amenințarea nucleară este ridicată, iar lumea simte din nou frică și angoasă”.

El a repetat apelul pentru interzicerea totală a armelor nucleare, afirmând că și deținerea acestora din motive de descurajare este „imorală”.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri