Papa Francisc va primi primul papamobil electric

Data actualizării: Data publicării:
papamobil
Papa Francisc într-un papamobil. Sursa foto: Profimedia Images

Constructorul american Fisker îi va livra Papei Francisc, anul viitor, primul papamobil pur electric, informează Reuters.

Pentru a obține modelul special, Fisker va modifica un exemplar din SUV-ul său Ocean. Modelul rezultat va avea o cupolă retractabilă de sticlă, iar la interior vor fi folosite materiale reciclate. Spre exemplu, covorașele vor fi realizate din plastic obținut din sticle adunate din ocean. Totodată, noul papamobil va avea panouri solare pe acoperiș.

Potrivit companiei, co-fondatorii Fisker, Herik Fisker, un fost designer al producătorului britanic Aston Martin, și soția sa, doctorul Geeta Gupta-Fisker, s-au întâlnit cu Papa Francisc la Vatican.

"Ideea mi-a venit citind că Papa Francisc este foarte interesat de mediul înconjurător și impactul schimbărilor climatice asupra generațiilor viitoare", a declarat Henrik Fisker.

Producția SUV-ului electric Ocean urmează să înceapă în noiembrie 2022, iar modelul va fi produs în Europa de Magna International.

Fisker nu a dezvăluit la cât se va ridica costul vehiculului modificat pentru Papă, dar un model Fisker Ocean începe de la 32.000 de euro în Germania.

Anul trecut, Papa Francisc a primit o mașină Toyota Mirai, alimentată cu hidrogen, modificată special pentru el.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri