Galerie Foto „Paradis. Un loc magic”. Cum este viața pe Hydra, insula din Grecia unde mașinile sunt interzise, iar oamenii călătoresc pe cai

Data publicării:
insula hydra
Insula Hydra, din Grecia, este locul în care mașinile sunt interzise. FOTO: Profimedia Images

Insula Hydra, din Grecia, este locul în care mașinile sunt interzise. Oamenii, atât turiștii, cât și localnicii, folosesc caii și măgarii pentru a se deplasa. „Hydra este o insulă care te duce cu adevărat înapoi în timp. Pentru că nu există mașini, viața tuturor este puțin mai liniștită”, povestește o localnică, potrivit CNN.

Insula Hydra, din Grecia, este locul în care mașinile sunt interzise. FOTO: Profimedia Images
Insula Hydra, din Grecia, este locul în care mașinile sunt interzise. FOTO: Profimedia Images

La prima vedere, Hydra nu este diferită de vecinii săi. La fel ca alte insule din Marea Egee, are străzile vopsite în alb, aerul parfumat de iasomie și priveliști uluitoare asupra apelor albastre strălucitoare din jurul său.

Ceea ce diferențiază Hydra este modul său preferat de transport. Localnicii au rezistat zgomotului de claxoane, îmbrățișând în schimb sunetul ritmic al copitelor de cal.

Aici, mașinile nu sunt doar absente, ci sunt ținute la distanță în mod intenționat. O interdicție privind vehiculele motorizate, cu excepția mașinilor de pompieri, de gunoi și ambulanețelor, este consfințită în legislația locală.

2.500 de oameni locuiesc pe insulă

Populația de aproximativ 2.500 de localnici de pe insula grecească se deplasează cu ajutorul măgarilor și cailor.

Coborând de pe feribot și ajungând în portul Hydra, inima insulei, vizitatorii sunt întâmpinați de cai care își croiesc cu grație drum pe străzile pietruite și care le dau o idee despre ritmul liniștit al insulei.

„Hydra este o insulă care te duce cu adevărat înapoi în timp. Pentru că nu există mașini, viața tuturor este puțin mai liniștită”, a spus o localnică.

În secolele XVIII și XIX, Hydra a înflorit ca un centru maritim plin de viață. Dar, odată cu sosirea secolului XX, care a adus transportul motorizat în restul Greciei, străzile înguste și abrupte ale insulei, împreună cu terenul stâncos, au făcut ca mașinile să fie impracticabile pentru a se deplasa.

Așa că locuitorii s-au agățat de transportul ecvestru, care putea traversa mai eficient peisajul accidentat.

În timp, această dependență de copite a devenit înrădăcinată în cultura și modul de viață al Hydrei.

Măgarii și catârii au devenit o parte integrantă a identității insulei și au fost folosiți pentru a transporta bunuri, materiale de construcție și chiar oameni în jurul insulei - o tradiție care persistă până în prezent.

Mulți artiști celebri au vizitat sau au trăit pe Hydra

Mulți artiști celebri au vizitat sau au trăit pe Hydra. Farmecul magnetic al insulei i-a atras pe țărmurile sale pe pictorii Brice Marden, Alexis Veroucas, Panagiotis Tetsis, Nikos Hadjikyriakos-Ghikas și John Craxton, precum și pe scriitorul Henry Miller, fiecare găsind inspirație în peisajele sale liniștite.

Cântărețul și compozitorul canadian Leonard Cohen a descoperit Hydra în anii 1960 și a făcut din ea casa sa pentru mai mulți ani. Perioada petrecută la Hydra este imortalizată în cântecul său „Bird on the Wire”, pe care l-a scris parțial în timp ce locuia acolo.

„Hydra este un paradis. Este un loc magic în care să lucrezi și o binecuvântare că pot veni aici ca artist, așa cum mulți alții au făcut-o înaintea mea și vor continua să o facă”, a spus un artist, care a călătorit pe insulă.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri