Primul parc pentru nudiști din Europa

Data actualizării: Data publicării:
PAris, franta
Foto: Shutterstock/Copyrigh By Augustin Lazaroiu

Nudiștii din Paris vor avea un loc public în care va fi perfect legal să reunțe la haine. Autoritățile franceze au anunțat că o zonă mai retrasă din estul parcului Bois de Vincennes va fi amenajată pentru nudiști, relatează The Guardian.

PAris, franta
Foto: Shutterstock/Copyrigh By Augustin Lazaroiu

Decizia autorităților este considerată mai degrabă un experiment. În zona pentru nudiști vor avea voie să intre doar cei care sunt dispuși să se și dezbrace, oficialii precizând că acesta nu va fi un spațiu destinat voyeurilor.

„Crearea acestei zone în Bois de Vincennes, în care va fi autorizat nudismul, face parte din viziunea noastră deschisă la minte pentru folosirea spațiului public parizian”, a declarat Penelope Komites, viceprimarul responsabil cu parcurile din Paris.

Zona pentru nudiști va fi deschisă de astăzi, 31 august, până pe 15 octombrie, între orele 8 și 19:30. În parc vor fi amplasate și panouri care delimitează zona și îi avertizează pe vizitatori că urmeză să intre într-o zonă cu nudiști.

Vestea a fost primită cu entuziasm de cei peste 2,6 milioane de francezi care practică în mod regulat nudismul. Pentru ei a fost deschisă și o piscină de nudiști în Paris, în care se poate înota de trei ori pe săptămână. În restul Franței, există cel puțin 460 de zone special create pentru nudiști, printre care se numără 155 de spații pentru camping și 73 de plaje.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri