Partidul Berii din Austria, care vrea instalarea unor fântâni publice cu bere în Viena, ar putea participa la alegerile parlamentare

Data publicării:
Dominik Wlazny
Partidul Berii a mai participat la o rundă de alegeri în 2019. FOTO: Profimedia Images

Partidul Berii din Austria, formaţiune înfiinţată mai mult ca o glumă, speră să strice din planurile partidelor de tradiţie, după ce liderul său a anunţat, joi, că partidul are în vedere să participe la alegerile parlamentare din acest an, transmite Reuters.

Partidul, înfiinţat în 2015, este cunoscut pentru proiectele sale inedite şi, din ce în ce mai mult, pentru atacurile sale la adresa stabilimentului politic şi a politicienilor implicaţi în afaceri de corupţie şi în alte scandaluri.

Acest partid a susţinut proiecte de-a dreptul frivole, aşa cum ar fi instalarea unor fântâni publice cu bere la Viena, dar şi pentru îmbunătăţirea sistemului public de sănătate.

Partidul Berii a mai participat la o rundă de alegeri în 2019

Partidul Berii a mai participat la o rundă de alegeri în 2019, când a obţinut doar 0,1% din voturi, dar liderul său, Dominik Wlazny, un medic în vârstă de 37 de ani şi muzician rock care poartă numele de scenă Marco Pogo, s-a plasat al treilea la alegerile prezidenţiale din 2022, reuşind să adune 8,3% din voturi. Pentru a intra în Parlament, partidul său are nevoie de 4% din sufragii.

„Da, de această dată suntem pregătiţi. De ce facem asta? Nu vrem să ne plângem ci mai degrabă să facem lucrurile singuri. Pentru că suntem convinşi că Partidul Berii poate aduce o contribuţie pozitivă în Parlament”, a declarat Wlazny care purta un hanorac negru într-o conferinţă de presă, în timp ce făcea referinţă la unele dintre problemele cu care se confruntă societatea austriacă, printre care situaţia copiilor săraci, asigurarea egalităţii de oportunităţi în educaţie şi creşterea alarmantă a costului de trai.

Eventuala intrare în cursa electorală a Partidului Berii depinde însă de capacitatea de a strânge suficiente fonduri. Prima soluţie pentru problema fondurilor este atingerea unui număr de membri cotizanţi de 20.000 până la sfârşitul lui aprilie. La sfârşitul anului trecut formaţiunea strângea „aproximativ” 1.300 de membri, conform lui Wlazny. Cotizaţia de membru este de 59 de euro pe an.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri