Patru copii au fugit de acasă cu o maşină furată. Au fost opriţi de poliţie după 1.000 de kilometri

Data actualizării: Data publicării:
masina furata copii

Patru copii, printre care şi o fetiţă de 10 ani, au fugit de acasă cu o maşină furată şi au reuşit să parcurgă 1.000 de kilometri în Australia până ce au fost opriţi de poliţie, au anunţat luni autorităţile, citate de DPA.

Copiii, având asupra lor undiţe şi bani, ar fi plecat sâmbătă cu o maşină de teren aparţinând unuia dintre taţii lor, într-o călătorie minuţios plănuită pentru a fugi de acasă, din oraşul Rockhampton, situat în centrul statului Queensland.

Poliţia i-a interceptat, duminică seară, pe cei patru copii - o fetiţă de 10 ani, un băiat de 14 ani şi alte două fete de 13 ani - în localitatea Grafton din statul vecin, Noul Wales de Sud, la peste 1.000 km sud de locul de plecare.

''Este un drum lung... astfel încât nu-mi imaginez că o singură persoană a condus pe toată durata lui'', a declarat luni inspectorul Darren Williams în faţa reporterilor, în Coffs Harbour din Noul Wales de Sud.

Vârsta minimă la care o persoană poate solicita permis de conducere în Queensland este de 17 ani.

Potrivit poliţiei, unul dintre copii lăsase în urmă un bilet de rămas bun adresat familiei sale.

Copiii nu ar fi plătit pentru carburant la două staţii de benzină la care au oprit pe drum.

Autovehiculul în care se aflau a fost observat în Glen Innes, la 160 kilometri vest de Grafton, însă poliţia a fost nevoită să suspende temporar urmărirea ''din cauza vârstei şoferului şi a condiţiilor de drum'', a detaliat Williams.

Copiii şi maşina în care se aflau au fost localizaţi ulterior în Grafton.

Poliţiştii au fost nevoiţi să deschidă portierele cu forţa deoarece copiii le blocaseră, a adăugat Williams care a precizat că nimeni nu a fost rănit.

Este posibil ca în acest caz să fie formulate acuzaţii, însă poliţia nu putut efectua deocamdată interogatorii, acest lucru nefiind permis în absenţa părinţilor copiilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri