Patru persoane au fost arestate în Tanzania după ce au spus că președintele are COVID

Data publicării:
John Magufuli, președinte Tanzaniei, susține un discurs în august 2020.
John Magufuli, președinte Tanzaniei, susține un discurs în august 2020. Foto: Profimedia Images

Poliția din Tanzania a arestat patru persoane sub suspiciunea că ar fi răspândit pe rețelele de socializare zvonuri potrivit cărora președintele John Magufuli este bolnav, informează BBC.

Liderul african n-a mai fost văzut în public de peste două săptămâni. Politicienii din opoziție susțin că John Magufuli este în stare gravă după ce s-ar fi infectat cu COVID-19 și că a fost transportat în afara țării pentru tratament.

Oficialii guvernului au negat aceste informații, iar vicepreședintele Samia Suluhu Hassan a declarat că președintele muncește din greu. Samia Hassan i-a sfătuit pe oameni să nu asculte astfel de zvonuri și să rămână uniți.

Președintele John Magufuli a fost acuzat că minimalizează amenințarea COVID-19 și criticat pentru că i-a încurajat pe oamenii din Tanzania să se bazeze pe rugăciuni, saună și leacuri pe bază de ierburi.

Tanzania este una dintre puținele țări din lume care nu publică date despre cazurile COVID-19. Ultima dată a făcut-o în mai 2020, când au fost înregistrate aproximativ 500 de cazuri și 20 de decese. Luna următoare, președintele John Magufuli a declarat Tanzania „liberă de coronavirus”.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri