Video Poliția australiană a folosit un taser împotriva unui pasager și l-a târât afară din avion. Totul ar fi pornit de la o simplă discuție

Data publicării:
taser
Poliția australiană a folosit un taser împotriva unui pasager și l-a târât afară din avion. Sursa: captură video

Poliția australiană a folosit un pistol cu electroșocuri împotriva unui pasager și l-a tras afară din avion, în urma unei discuții cu însoțitorii de zbor. Bărbatul spune că „s-a simțit ca un animal”, potrivit The Independent.

Bolic Bet Malou călătorea cu soția și fiul său de un an cu un avion al companiei australiene Jetstar de la Perth la Melbourne când a avut loc incidentul, pe 18 martie.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În timpul procedurilor de check-in, familiei i s-a spus că va călători cu un avion mai mic decât aeronava programată inițial.

Malou susține că, după ce s-a așezat alături de soția și fiul său în timpul îmbarcării, un însoțitor de zbor i-a spus că stă pe alt loc decât cel alocat. Inițial, acesta a fost de acord ca Malou să rămână pe acel loc, dar apoi i-a cerut să se mute.

Alți pasageri spun că Malou a încercat să explice situația membrilor echipajului și că nu a existat nicio ceartă, dar că situația a „escaladat” rapid și polițiștii l-au scos pe bărbat din avion..

Aceștia i-au strigat lui Malou: „nu te mai opune”, apoi au folosit un pistol cu electroșocuri împotriva lui.

„M-am simțit ca un animal”, a spus pasagerul, cu atât mai mult cu cât totul s-a întâmplat în fața fiului său de un an.

Un pasager care a asistat la toată scena, Jaeris Vansson, a declarat pentru 9 News: „În niciun moment nu a fost agresiv fizic sau verbal. Situația a escaladat rapid. Acum vorbea cu personalul și imediat țipa că a fost atacat cu un pistol cu electroșocuri. Totul a fost foarte violent și foarte brusc. Chiar și eu tremuram.”

„Cred că a fost total disproporționat”, a spus un alt pasager, pe nume Jordan, adăugând că Malou a fost „destul de rezonabil”.

Bărbatul a spus apoi că nu i-au fost comunicate politicile companiei aeriene: „Dacă le-aș fi știut, le-aș fi respectat”, spune el.

Malou este acum acuzat de agresarea unui ofițer de poliție și comportament violent într-un loc public. El riscă până la șapte ani de închisoare.

„Poliția a fost obligată să folosească un taser pentru a-l reține și aresta pe bărbat. Trei ofițeri au suferit răni ușoare. Un al doilea pasager care călătorea cu bărbatul a fost, de asemenea, escortat afară din avion”, a spus un purtător de cuvânt al poliției.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri