Galerie Foto Poliția din Italia a confiscat bunuri de 141 de milioane de dolari ale arhitectului care a proiectat „palatul lui Putin”

Data actualizării: Data publicării:
Palatul lui Putin de pe malul rusesc al Mării Negre
Lanfranco Cirillo a proiectat vila de la malul rusesc al Mării Negre, cunoscută sub numele de „palatul lui Putin”. Foto: Profimedia Images

Poliția financiară din Italia a confiscat bunuri în valoare de 141 de milioane de euro de la un arhitect despre care se spune că ar avea legături cu președintele rus Vladimir Putin, potrivit unei surse citate de Reuters.

Poliția financiară a declarat miercuri că a confiscat bunuri ale „unui cunoscut profesionist” din Brescia, un oraș din nordul Italiei, acuzat de evaziune fiscală, dar nu a divulgat identitatea persoanei.

Sursa contactată de Reuters a spus că bunurile aparțin lui Lanfranco Cirillo, care a proiectat o vilă de pe malul rusesc al Mării Negre și care a devenit cunoscută sub numele de „palatul lui Putin”, după ce un om de afaceri a dezvăluit faptul că proprietatea a fost construită pentru Putin.

Construcția Palatului Ghelendjik ar fi costat peste 100 de miliarde de ruble (aproape 1 miliard de dolari). Foto: Profimedia Images
Construcția Palatului Ghelendjik ar fi costat peste 100 de miliarde de ruble (aproape 1 miliard de dolari). Foto: Profimedia Images

Președintele rus a negat orice legătură cu proprietatea de lux. Într-un interviu pentru o televiziune din Italia, Cirillo a spus că el a proiectat clădirea, dar că aceasta a fost comandată de un grup privat și că nu a făcut nicio afacere cu Putin.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri