Video Poliţia din Los Angeles a ucis un bărbat care a atacat mai mulți ofițeri cu o furculiţă din plastic - VIDEO

Data publicării:
politia
Sursa foto: captură video X / Police Law News

Departamentul de poliţie din Los Angeles a publicat o înregistrare video a unei intervenţii care a dus la moartea unui bărbat care ţinea în mână o furculiţă de plastic, după o confruntare cu mai mulţi ofiţeri într-o clădire din oraş, scrie AFP.

Jason Maccani, în vârstă de 36 de ani, a fost ucis la 3 februarie de un ofiţer de poliţie. O anchetă a fost deschisă pentru a stabili dacă folosirea forţei a fost adecvată, iar poliţia a publicat marţi imagini de la intervenţie.

"Rămân îngrijorat de decizia ofiţerului de a folosi forţa letală", a recunoscut şeful poliţiei, Michel Moore, la o conferinţă de presă săptămâna trecută, informează News.ro

Imaginile, preluate de o cameră de supraveghere şi de cele pentru pietoni purtate de poliţişti, îl arată pe suspect imobilizat de şapte ofiţeri într-o clădire din centrul oraşului. Acesta îşi loveşte mai întâi mâinile în aer, înainte de a se îndrepta brusc spre ei pentru a-i confrunta.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

El ţinea "un obiect alb care se vedea din partea de jos a mâinii drepte", potrivit unui comunicat al poliţiei. Confundat iniţial "cu un cuţit", obiectul "s-a dovedit ulterior a fi o furculiţă de plastic".

Înregistrarea video arată încăierarea dintre poliţişti şi Maccani într-un coridor îngust.

Poliţia a declarat că suspectul a încercat să ia o puşcă de vânătoare ţinută de o poliţistă. Unul dintre colegii săi a tras atunci focuri de armă reală, se arată în comunicat, după ce alţi ofiţeri au folosit arme neletale.

Transportat la spital, Maccani a murit din cauza rănilor suferite.

Poliţia fusese chemată iniţial de o persoană care a semnalat un bărbat suspect, "înarmat cu un baston" şi care "ameninţa angajaţii" clădirii, potrivit comunicatului.

O descriere exagerată, potrivit anchetei iniţiale. "În acest stadiu, s-ar părea că persoana care ne-a sunat a denaturat în mod deliberat informaţiile pentru a încuraja serviciul să reacţioneze mai rapid", a explicat săptămâna trecută şeful poliţiei, Moore.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri