Galerie Foto Polițiști răniți în ciocniri cu protestatari coronasceptici și antivacciniști, în centrul Londrei

Data actualizării: Data publicării:
Poliția se folosește de bastoanele de cauciuc pentru a riposta la prostestul anti-carantină „Nu consimțim!” din Trafalgar Square
Poliția se folosește de bastoanele de cauciuc pentru a riposta la prostestul anti-carantină „Nu consimțim!” din Trafalgar Square. Foto: Profimedia

Câteva mii de persoane care sunt împotriva restricţiilor din pandemie, dar şi împotriva vaccinărilor s-au adunat sâmbătă în centrul Londrei, în pofida avertismentelor poliţiei că protestul încălcă regulile de distanţare fizică, relatează Agerpres. Mitingul s-a desfășurat sub sloganul „Nu consimţim!”.

Poliția a avertizat de mai multe ori mulţimea că încalcă legea anti-COVID-19, care permite desfăşurarea de proteste cu condiţia respectării regulilor de distanţare socială. În mod normal, numărul maxim admis pentru un grup de persoane este șase.

Protest anti-pandemie în centrul Londrei încheiat cu cioniri cu poliția
Polițiștii se confruntă cu protestatarii coronasceptici în Trafalgar Square Foto: Profimedia

Potrivit agenţiei Reuters, câţiva poliţişti au fost răniţi după ce le-au ordonat protestatarilor din Trafalgar Square să se disperseze.

„Vrem să fim clari, acest protest nu mai este exceptat de la reguli. Le cerem participanţilor să se disperseze. Din păcate, câţiva poliţişti au fost răniţi”, a scris poliţia metropolitană pe Twitter.

Poliţa londoneză a eliberat ulterior piaţa, dar au avut loc ciocniri cu manifestanţii.

Polițiștii s-au folosit de bastoanele de cauciuc pentru a controla mulțimea, după ce oamenii au aruncat cu sticle și apă.  Cel puțin trei protestatari și patru agenți au fost răniți, iar zece persoane au fost arestate, relatează BBC. Doi polițiști au primit îngrijiri medicale la spital.

Protestul „Nu consimțim!” din Londra, 26 septembrie 2020
Polițiștii arestează o femeie în timpul ciocnirilor cu participanții la protestul „Nu consimțim!” din centrul Londrei, îndreptat împotriva măsurilor din pandemie Foto: Profimedia

Protestatarii purtau pancarte cu mesaje precum „Nu vaccinurilor obligatorii” şi „COVID-1984”, cu referire la romanul distopic „1984” al scriitorului George Orwell.

Printre principalii vorbitori s-a aflat excentricul teoretician al conspiraţiilor David Icke, care a luat cuvântul în Trafalgar Square, în aplauzele mulţimii şi scandări de „Libertate! Liberate!”.

Adepți ai teoriilor conspirației îl ascultă pe David Icke
David Icke, unul dintre promotorii teoriilor conspirației în Marea Britanie, le vorbește adepților în Trafalgar Square în timpul unui miting împotriva măsurilor luate de guvern pentru a limita răspândirea epidemiei de coronavirus Foto: Profimedia

„Nu vom ceda controlul asupra vieţilor noastre şi asupra vieţilor copiilor noştri (unor oameni ca) ministrul sănătăţii, Matt Hancock”, a spus Icke. „Ne aflăm în mijlocul unei înşelătorii extraordinare, aproape inimaginabile”, a susţinut el.

Sâmbătă, Marea Britanie a raportat 6.042 de cazuri noi de infectare, precum şi 34 de decese printre cei testaţi pozitiv în ultimele 28 de zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri