Polonia anunță că instalează o barieră și un „perimetru de securitate” la granița cu exclava Kaliningrad

Data publicării:
Mateusz Morawiecki face declarații
Premierul polonez, Mateusz Morawiecki. Foto: Profimedia Images

Polonia instalează o barieră la granița cu exclava Kaliningrad şi un „perimetru de securitate”, a anunţat prim-ministrul guvernului Poloniei, Mateusz Morawiecki, într-o vizită la Bartoszyce, la 60 de kilometri de teritoriul rusesc, relatează Euronews, citat de news.ro.

„Implementăm măsuri de protecţie adecvate de-a lungul întregii fîşii de frontieră - fizice şi electronmice”, a anunţat, sâmbătă, Mateusz Morawiecki. „Estea ceea ce se numeşte perimetru. Dezvoltăm acest perimetru”, a precizat el.

„Vom consolida şi prezenţa grănicerilor, a tuturor serviciilor. Această prezenţă a fost deja consolidată, dar vom continua acest proces”, a mai anunțat oficialul polonez.

Presa poloneză scrie că fragmente misterioase ale unui „obiect militar” descoperite într-o pădure situată în apropiere de oraşul Bydgoszcz, situat la aproximativ 200 de kilometri de Bartoszyce, provin de la teste ale unor sisteme de apărare aeriană efectuate de către Polonia.

Însă această descoperire alimentează temeri cu privire la faptul că „obiectul” respectiv ar fi fost tras din străinătate, în ciuda faptului că a fost găsit într-o zonă situată la sute de kilometri faţă de granițele Poloniei cu Ucraina sau cu Belarusul.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri