Pompieri morți în California, după ce două elicoptere de stingere a incendiilor s-au ciocnit în timpul misiunii

Data publicării:
locul unde s-a prabusit un elicopter in california
ompieri morți în California, după ce două elicoptere de stingere a incendiilor s-au ciocnit în timpul misiunii. FOTO: Profimedia Images

Doi pompieri și un pilot au murit după ce două elicoptere care interveneau la stingerea unui incendiu în California s-au ciocnit.

Cele două elicoptere interveneau pentru stingerea unui incendiu la aproximativ 130 de kilometri est de Los Angeles.

Aparatele de zbor s-au ciocnit duminică seara, a anunţat într-o conferinţă de presă, şeful pompierilor din regiune, David Fulcher.

”Primul elicopter a putut să aterizeze în siguranţă în zonă. Din nefericire, al doilea elicopter s-a prăbuşit, iar cei trei ocupanţi au murit”, a anunţat el.

Doi pompieri - şeful de departament Josh Bischof şi căpitanul Tim Rodriguez - se află între victime, alături de pilot angajat cu contract.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Incendiul cuprinsese mai mult de un hectar de teren la momentul intervenţiei pompierilor, iar cele două elicoptere făceau parte dintr-un grup de şase aeronave chemate să intervină la faţa locului.

O anchetă cu privire la acest accident a fost declanșată de către autorităţile care se ocupă de securitatea transporturilor Statelor Unite. Acest accident mortal are loc la 11 luni după prăbuşirea altui elicopter al pompierilor, soldată cu trei răniţi, la câţiva kilometri de Cabazon.

Vestul Americii - afectat de secetă de peste 20 de ani - este deosebit de vulnerabil la incendii, care s-au intensificat în ultimii ani. Frecvenţa şi puetrea acestor incendii sunt amplificate de încălzirea globală.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri