Presă: Atacatorul de la Aeroportul din Chișinău este dat în urmărire în Tadjikistan pentru răpirea unui bancher

Data publicării:
Atac armat pe aeroportul din Chișinău.
Atac armat pe aeroportul din Chișinău. Foto: Profimedia Images

Atacatorul care a împușcat mortal vineri două persoane în Aeroportul Internațional Chișinău este dat în urmărire în Tadjikistan pentru răpirea unui bancher. Potrivit presei ruse, care citează Procuratura de la Dușanbe, Rustam Așurov ar face parte dintr-o grupare criminală care l-ar fi răpit pe vicepreședintele băncii Orienbașka, conform Deschide.md.

„Ulterior comiterii infracțiunii, Așurov a părăsit teritoriul Tadjikistanului și a fugit în Republica Moldova prin Turcia, cu scopul de a ajunge ulterior în UE”, transmite Procuratură tadjică. 

Un atac armat a avut loc vineri pe aeroportul din Chişinău, unde un cetăţean străin a deschis focul, ucigând  două persoane, cetățeni moldoveni. Atacatorul a fost în cele din urmă capturat, după ce a fost rănit de forțele speciale ale poliției, relatează presa de peste Prut. 

Potrivit premierului Dorin Recean, bărbatul este un cetățean din Tadjikistan în vârstă de 34 de ani. În atacul armat a fost rănit și un pasager a precizat Recean. 

Presa din Republica Moldova scrie că atacatorul ar fi cetățean rus și posibil chiar mercenar Wagner și sosise din Turcia. Din cauză că i-a fost interzisă intrarea în țară, ar fi smuls pistolul unui polițist de frontieră și ar fi tras mai multe focuri de armă. 

Șeful Inspectoratului General al Poliției din Republica Moldova, Viorel Cernăuțeanu, a declarat, vineri seară că nu exista nicio confirmare că atacatorul are legături cu anumite grupări sau structuri militare sau paramilitare din afara Republicii Moldova. „Persoana nu era în vizorul vreunei instituții de cercetare a legii din afară”, a mai spus acesta. Șeful Inspectoratului susține că „persoana, la momentul documentării, nu era aflat în vreun sistem informațional de căutare”.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri