Președintele Iranului este „foarte bucuros” că "tiranul" Donald Trump pleacă de la Casa Albă

Data publicării:
Președintele Iranului, Hassan Rouhani, zâmbind
Președintele iranian, Hassan Rouhani. Sursa foto: Getty Images

Președintele Iranului, Hassan Rouhani, se declară „foarte bucuros” că Donald Trump părăsește Casa Albă și îl numește pe președintele american în exercițiu „tiran” și „terorist”, informează Agerpres, care citează AFP. Liderul iranian l-a acuzat de-a lungul timpului pe Trump pentru campania de „presiune maximă” pe care a condus-o împotriva republicii islamice.

În 2018, Donald Trump, ale cărui relații cu Iranul sunt foarte tensionate, a retras Washingtonul din acordul încheiat cu Teheranul în 2015 pentru a-l împiedica să dezvolte arme nucleare. Ulterior, a reintrodus şi apoi înăsprit sancţiunile împotriva Iranului, pe un fond de tensiuni cu aliaţii săi europeni care vor ca acordul să fie păstrat. Iranul şi SUA au fost de două ori în pragul unui război începând din iunie 2019.

„Unii spun că suntem entuziasmaţi pentru Biden. Nu, nu suntem, dar suntem foarte bucuroşi să vedem că Trump pleacă”, a declarat Hassan Rouhani în cadrul unui consiliu de miniştri televizat.

„Slavă Domnului că sunt ultimele sale zile”, a adăugat el, spunând despre Trump că este un „tiran”, „cel mai indisciplinat şi fără de lege preşedinte” şi un „terorist şi criminal”.

De la anunţarea victoriei lui Biden la alegerile din SUA de la 3 noiembrie, guvernul lui Rouhani şi-a înmulţit semnalele de deschidere faţă de fostul vicepreşedinte din mandatul lui Barack Obama, care şi-a exprimat dorinţa ca Washingtonul să revină în Acordul de la Viena. Biden îşi va prelua funcţia pe 20 ianuarie.

Editor : Ioana Coman

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri