Prigojin trimite sicrie goale familiilor mercenarilor săi. Ce a aflat o rusoaică la câteva săptămâni după ce și-a îngropat soțul

Data actualizării: Data publicării:
logo grup wagner
Grupul Wagner recrutează acum și puşcăriaşi ucraineni duși forțat în închisorile din Rusia . FOTO: Profimedia Images

Grupul Wagner trimite sicrie goale familiilor mercenarilor săi din Ucraina. O femeie a povestit că i s-a spus că soțul ei care se alăturase grupării fusese omorât pe front, lângă Bahmut, a primit un sicriu sigilat, iar apoi a aflat că, de fapt, el era prizonier, scrie Meduza.

Jurnaliştii de la TV Rain au vorbit cu femeia, pe care au prezentat-o ca fiind Angelina (numele ei real a fost schimbat din motive de securitate) al cărei soţ care era deținut într-o închisoare din Rusia s-ar fi alăturat grupului Wagner. Angelina a spus că a aflat despre recrutarea soțului ei de la soția unui alt prizonier, dar că se îndoiește că el s-a dus de bunăvoie pe front, deoarece era de partea Ucrainei.

În toamnă, a spus Angelina, soțul ei nu i-a mai răspuns la apeluri și la mesaje,  iar în decembrie, reprezentanții grupului Wagner au contactat-o ​​și i-au spus că a murit pe câmpul de luptă de lângă Bahmut. Mai târziu, a primit un sicriu sigilat, medalii oficiale ale Grupului Wagner și un certificat de deces.

Când femeia a întrebat dacă poate fi sigură că trupul din sicriu este al soțului ei, i s-a răspuns că nu poate fi nicio greșeală: „Ne-au spus că nu este nevoie să deschidem sicriul, pentru că înainte de plecarea [soldaților] la război iau probe ADN, iar când găsesc cadavre, îl compară [ADN-ul]. Ne-au spus că pot garanta sută la sută că este el”, a spus ea pentru TV Rain.

Cu toate acestea, la câteva săptămâni după înmormântare, Angelina a primit un mesaj de la un străin care susținea că soțul ei trăia și se afla în regiunea Donețk din Ucraina. 

Câteva zile mai târziu, a primit un telefon de la un bărbat care spunea că este angajat al Serviciului de Securitate al Ucrainei. Și el i-a spus că soțul ei trăiește și că a fost prins de armata ucraineană la sfârșitul lunii octombrie. Cel care a sunat-o i-a descris rana despre care oficialii Wagner au susținut că a cauzat moartea soțului Angelinei, spunând că în cele din urmă a supraviețuit.

După aceea, potrivit TV Rain, Angelina a contactat Serviciul Federal al Închisorilor din Rusia, dar agenția a transmis că nu poate să-i dea nicio informație despre soțul ei din cauza regulilor de confidențialitate. Armata ucraineană i-a confirmat însă că soțul ei figurează printre răniți și este prizonier.

Jurnaliștii TV Rain au găsit mai multe povești similare pe rețelele sociale și pe grupurile Telegram.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri