Prima explicație a Kremlinului privind dispariția ministrului rus al apărării, Serghei Şoigu

Data publicării:
Serghei Șoigu in uniforma si sapca militarași Vladimir Putin in costum
Serghei Șoigu și Vladimir Putin. Foto: kremlin.ru

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a explicat dispariția ministrului rus al Apărării din spațiul public prin faptul că este ocupat cu Ucraina. Presa a observat că Serghei Șoigu nu a mai apărut în spațiul public de aproape două săptămâni, lucru care a condus inclusiv la speculații privind starea sa de sănătate. 

Întrebat joi, la conferința zilnică de presă, de ce Serghei Șoigu nu a mai apărut în public de aproape două săptămâni, Dmitri Peskov le-a spus reporterilor că ministrul Apărării a fost ocupat cu Ucraina și că nu a avut timp de activități media, potrivit The Guardian.

Ultima apariţie publică a lui Serghei Şoigu datează din 11 martie, când a avut o discuţie telefonică cu omologul turc Hulusi Akar. În aceeaşi zi, Ministerul Apărării a difuzat un videoclip care îl arată pe Şoigu vizitând Spitalul clinic militar central al armatei ruse unde înmânează decoraţii militarilor răniţi în luptele din Ucraina.

De obicei, Şoigu se străduieşte să fie în atenţia presei. Înainte de aceasta, evenimentele la care participa personal aveau loc la fiecare câteva zile.

În anturajul lui Serghei Şoigu se vorbeşte că acesta nu s-ar simţi prea bine şi că ar avea probleme cardiace, a mărturisit o cunoştinţă a ministrului rus unor ziarişti ruşi, sub rezerva anonimatului.

Peskov: Roman Abramovici a jucat un rol în negocieri

Tot joi, Dmitri Peskov a mai precizat că decizia de miercuri a Kremlinului de a expulza diplomați americani din Rusia a fost luată ca măsură de răspuns la expulzarea de către SUA a 12 diplomați ruși, la sfârșitul lunii trecute, mai scrie Guardian. 

În plus, Peskov a confirmat că oligarhul Roman Abramovici, aflat pe lista de sancțiuni a Occidentului, a jucat un rol în „faza inițială” a discuțiilor dintre Rusia și Ucraina, dar „acum negocierile au loc între cele două echipe, rusă și ucraineană”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai adăugat că majoritatea statelor NATO siferă de isterie și înțelegere greșită a ceea ce se întâmplă în Ucraina.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri