Prima țară care „îngheață” numărul mașinilor de pe șosele

Data actualizării: Data publicării:
Singapore trafic
FOTO: Shutterstock

Singapore, una dintre cele mai costisitoare state din lume pentru proprietarii de automobile, anunță că va „îngheța” numărul de mașini personale de pe șosele și va crește numărul mijloacelor de transport în comun, relatează The Guardian.

Singapore trafic
FOTO: Shutterstock

Orașul-stat în care locuiesc peste 5,6 milioane de oameni a reușit să evite formarea ambuteiajelor care paralizează traficul din alte orașe asiatice introducând o limită asupra numărului de mașini care pot fi vândute anual și numărului de automobile de pe șosele.

Limita de creștere a numărului de mașini și motociclete, care era până acum de 0,25% pe an, va fi redusă la zero, începând cu februarie 2018.

Singapore este una dintre cele mai costisitoare țări pentru șoferi. Pentru a-ți cumpăra un autoturism, trebuie întâi să obții un certificat, valabil pe 10 ani, care costă, în medie, 37.000 de dolari. Astfel, costurile achiziționării și îmatriculării unei mașini pot ajunge și de patru ori mai mari decât în SUA, de exemplu. La finalul lui 2016, erau înregistrate aproximativ 600.000 de mașini în Singapore.

Autoritatea de Transport din Singapore și-a motivat măsura prin faptul că 12% din suprafața țării este deja acoperită de șosele și să nu mai există loc fizic pentru expansiune. Însă autoritățile au promis să suplimenteze numărul de autobuze și să modernizeze rețeaua de metrouri, pentru care vor cheltui peste 20 de miliarde de dolari, în următorii 5 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri