Galerie Foto Imagini cu românii care au reușit să scape din infernul din Gaza. Avionul care îi va aduce în țară a decolat de la București

Data actualizării: Data publicării:
romani-gaza-MAE6
Primele imagini cu românii care au reușit să iasă din infernul din Gaza. FOTO: MAE

Ministerul Afacerilor Externe a făcut publice primele imagini cu cetățenii români și familiile lor care au reușit să iasă din Fâșia Gaza. Este vorba despre primul grup de 93 de persoane evacuate ieri. Fotografiile au fost făcute la punctul de frontieră Rafah și zonele limitrofe. Românii vor fi aduși în țară cu o aeronavă care a decolat din București în jurul orei 14.00.

ACTUALIZARE 14.20 Aeronava care îi va aduce la București pe primii români scoși din infernul din Gaza a decolat de la București. E o cursă specială, operată de TAROM, care ar trebui să revină în țară chiar în această seară.

La bord s-a îmbarcat și premierul Ciolacu, care merge la Cairo, pentru a-i întâmpina pe oamenii care vor putea pleca spre România.

Știrea inițială

FOTO: MAE
FOTO: MAE

93 de români și membri ai familiilor lor - dintr-o listă de 103 oameni - au plecat din Fâșia Gaza. Ei s-au numărat printre cei evacuați, ieri, prin punctul de trecere de la Rafah. Procedurile au durat mai mult decât se estimase inițial, pentru că oamenii care pleacă din Fâșia Gaza trec prin două controale: unul israelian și unul egiptean.

Pe o nouă listă cu persoanele care vor fi evacuate azi se află încă 51 de români. 

Potrivit MAE, cetăţenii evacuaţi urmează să ajungă în România prin intermediul unor zboruri speciale.  Alături de ei ar urma să urce în avion și 36 de cetățeni din Republica Moldova, care au ieșit tot ieri din Fâșia Gaza. 

Cel mai mic dintre românii evacuați ieri are doar 2 luni, iar cel mai în vârstă a împlinit pe 1 ianuarie 79 de ani. Pe listă mai sunt doi bebeluși de 9 luni și unul de 6 luni. Cinci copii au un an, iar 17 dintre cei evacuați au vârste între 2 și 14 ani. Mai mulți sunt adolescenți și tineri, adică 31 dintre aceștia. Au între 15 și 25 de ani.

MAE subliniază că ”situaţia de securitate din regiune se menţine complexă şi volatilă, ceea ce implică adaptarea constantă a planurilor de evacuare, în funcţie de factorii din teren, astfel încât siguranţa persoanelor evacuate să nu fie pusă în pericol”. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri