Compania germană Rheinmetall vrea să livreze Ucrainei 50 de tancuri Leopard

Data actualizării: Data publicării:
Tankfest, bovington, 2016 - Leopard 1 (Canada)
Tanc german Leopard 1. Foto: Profimedia Images

Compania germană de armament Rheinmetall e pregătită să livreze Ucrainei 50 de tancuri model Leopard 1, informează Reuters, care citează presa din Germania.

Primele tancuri Leopard ar putea fi livrate Kievului în următoarele şase săptămâni, în timp ce întregul lot de tancuri ar urma să ajungă în Ucraina în următoarele trei luni. Livrarea ar urma să se facă prin compania subsidiară Rheinmetall Italia, dacă acest ajutor militar va fi aprobat de guvernul german, a declarat Armin Papperger, CEO-ul companiei de armament.

Deşi reprezentanţii actualei coaliţii de guvernământ din Germania ar fi de acord cu livrarea de tancuri Ucrainei, unii oficiali guvernamentali sunt de părere că militarilor ucraineni le-ar lua prea mult să se instruiască pe aceste modele de tancuri occidentale, arată publicaţia germană Handelsblatt

Ministrul german al Economiei, Robert Habeck a declarat că livrarea de armament german pentru Ucraina trebuie făcută rapid, din cauza ofensivei iminente a armatei ruse în estul Ucrainei.

Tancurile Leopard 1 care ar putea fi livrate Ucrainei sunt blindate second-hand şi reprezintă o versiune mai veche a mult mai modernului model Leopard 2, aflat în prezent în dotarea armatei germane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri