Video&Foto Proteste violente la Paris. Polițiștii au folosit gaze lacrimogene împotriva manifestanților

Data publicării:
Proteste violente la Paris
Foto: Profimedia Images

Mii de oameni s-au adunat în centrul Parisului pentru a protesta împotriva brutalității poliției. Manifestația a fost organizată în urma apelului apropiaților și familiei lui Adama Traoré, un tânăr de 24 de ani care a murit în 2016, în timpul unei operațiuni a poliției, scrie CNN.

Sora victimei le-a vorbit miilor de protestatari și a cerut să se facă dreptate în cazul lui Traoré: „De ce a murit fratele meu? Fratele meu a murit la fel ca George Floyd".

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Un număr mic de activiști de extremă dreaptă au adus mai multe pancarte cu mesajele: „Justiție pentru victimele rasismului anti-albi”. 

Potrivit Le Parisien, protestul nu a fost lipsit de incidente. Oamenii legii au folosit gaze lacrimogene împotriva manifestanților turbulenți.

Vineri, sute de polițiști din Franța și-au aruncat cătușele pe jos, în semn de protest, față de acuzațiile de rasism cu care se confruntă. Participanții la manifestația din Paris au declarat că se simt insultați de criticile aduse de cetățeni, scrie BBC. Protestele au avut loc în mai multe orașe, printre care Paris, Lille, Rennes, Bordeaux și Toulouse.

Deși poliția nu a interzis formal protestele de sâmbătă, nu sunt permise adunări de peste 10 persoane în conformitate cu măsurile împotriva răspândirii coronavirusului în Franța.

Foto: Profimedia Images
Foto: Profimedia Images

Autoritățile au cerut magazinelor din Place de la République și Place de l'Opéra să închidă și să înlăture orice obiect care ar putea fi folosit ca armă.

Citește și: Ciocniri violente între poliție, activiști de extremă dreapta și manifestanți anti-rasism în timpul protestelor din Londra

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri