Putin are o nouă armată privată: „Hispaniola” e alcătuită din foști ultrași, folosiți în Ucraina pe post de „carne de tun”

Data actualizării: Data publicării:
Soldați ruși trag cu tunul
Militari ruși pe frontul din Ucraina, imagine cu caracter ilustrativ. Mercenarii din „armata privată” a lui Putin sunt folosiți pe poste de „carne de tun”, conform serviciilor secrete ucrainene. Foto: Profimedia Images

Partidul „Rusia Unită” al lui Vladimir Putin își creează propria sa armată privată, numită „Hispaniola”. Partidul liderului de la Kremlin a început deja recrutarea de mercenari pentru această armată, care sunt trimiși direct pe frontul din Ucraina, conform serviciilor militare de informații ucrainene (GUR), informează Newsweek.

„În centrele de recrutare Hispaniola, care funcționează în teritoriile ocupate din Ucraina, voluntarilor le sunt promise 2220.000 de ruble pe lună (în jur de 2.931 de dolari) pentru a participa la luptele din Ucraina. Contractul este pe o durată de 6 luni”, conform unui comunicat al serviciilor militare de informații ucrainene.

De asemenea, recruților le sunt promise compensații financiare în valoare de circa 10.000 de dolari în cazul „rănilor ușoare”. În caz de deces, familiilor acestora le sunt promise compensații financiare în valoare de circa 54.000 de dolari.

„Pentru cei mai mulți recruți, prima luptă este un tichet dus. Rușii nu își recuperează de pe câmpul de luptă recruții morți ori grav răniți, considerați «carne de tun», și preferă să-i înregistreze pe aceștia drept «pierduți în luptă», tocmai pentru a nu plăti compensațiile financiare”, se arată în comunicatul GUR.

Atât Rusia cât și Ucraina au înregistrat pierderi grele în războiul care durează deja de aproape doi ani. Conform estimărilor Kievului, rușii au pierdut aproape un sfert de milion de militari. Conform unui raport declasificat al serviciilor secrete americane, publicat în decembrie, pierderile armatei ruse se ridică la 315.000 de militari, morți și răniți.

Gruparea „Hispaniola” a funcționat până în 2023 ca o „unitate de voluntari de ultrași ruși” în cadrul batalionului „Vostok”, o unitate de miliții pro-ruse care au luptat alături de trupele Moscovei în regiunea Donețk. În prezent, „Hispaniola” este controlată și finanțată direct de Partidul „Rusia Unită”, al cărui președinte e Vladimir Putin, au mai precizat serviciile secrete ucrainene.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri