Putin îl laudă pe Orban: „E un lider care protejează interesele țării sale”. Despre invazia din Ucraina: „Un război civil între frați”

Data publicării:
profimedia-0829391075
Președintele rus Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Președintele rus Vladimir Putin a declarat, în cadrul conferinței de presă în care răspunde întrebărilor „jurnaliștilor” și „cetățenilor” ruși că invazia din Ucraina este, de fapt, un „război civil”. Putin a vorbit și despre relațiile cu Occidentul și l-a lăudat pe premierul Ungariei Viktor Orban.

Un reporter de la agenția de presă de stat TASS îl întreabă pe Putin dacă Rusia poate normaliza relațiile cu UE pe măsură ce Occidentul „se sătura” să sprijine Ucraina și „politicienii potriviti” câștigă puterea în Europa.

Europa „a încercat întotdeauna să ne împingă înapo”, spune Putin, care trece rapid către conflict în general, dând vina pe națiunile occidentale pentru „aspirațiile lor de a se strecura până la granițele noastre”.

„Rușii și ucrainenii sunt, în esență, un singur popor, iar acum asistăm la o mare tragedie care seamănă cu un război civil între frați”, spune Putin.

„Și nici măcar nu este vina lor, întregul sud-est al Ucrainei a fost întotdeauna pro-rus”, susține Putin, fără a furniza nicio dovadă.

Putin spune că premierul ungar Viktor Orban nu este un politician pro-rus, ci cineva care protejează interesele naționale ale țării sale, „spre deosebire de alți lideri ai UE”.

Putin a mai spus că doar atunci când SUA va arăta respect și va căuta un compromis cu Rusia, mai degrabă decât să folosească forța sau sancțiunile, relațiile pot fi normalizate.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri