Putin și Lukașenko glumesc pe tema sancțiunilor Occidentale și a haosului economic de după invazia Ucrainei: „Le datorăm mulțumiri”

Data actualizării: Data publicării:
putin-lukasenko
Vladimir Putin și Aleksandr Lukaşenko s-au întâlnit luni la Soci FOTO: Profimedia Images

Vladimir Putin a glumit luni spunând că va avea o discuție serioasă cu Occidentul despre afirmațiile potrivit cărora el ar fi de vină pentru tot haosul economic produs în urma conflictului din Ucraina și despre sancțiunile severe aplicate Rusiei de către țările din Vest.

Invazia Ucrainei de către Rusia a ucis mii de oameni, iar aproximativ 14 milioane de persoane și-au abandonat casele. Occidentul încearcă să izoleze Rusia, iar aceasta a blocat transporturile de cereale din porturile ucrainene de la Marea Neagră, în timp ce prețurile la petrol, gaze naturale, cereale, ulei de gătit și îngrășăminte au explodat.

La o întâlnire televizată în stațiunea Soci, de la Marea Neagră, Putin i-a spus președintelui din Belarus, Aleksandr Lukaşenko, că economia Rusiei merge bine, în ciuda sancțiunilor occidentale, potrivit Reuters.

Lukașenko a spus că sancțiunile au dat ambelor țări impulsul de a se concentra pe autodezvoltare și că elitele Occidentului s-au înșelat cu privire la cauzele problemelor lor economice.

În ceea ce privește economia, le datorăm mulțumiri (țărilor din Occident), pentru că ne-au dat un astfel de impuls către propria noastră dezvoltare”, i-a spus Lukașenko lui Putin, care a zâmbit și l-a aprobat printr-un gest făcut cu capul.

Ceea ce se întâmplă la el este peste așteptări... Au primit inflație, dar adevărul este că „Putin este de vină”, „Putin este de vină pentru toate”, a mai spus Lukașenko, în timp de Putin l-a aprobat din nou.

„Vom avea o discuție serioasă cu ei”, a spus Putin cu un zâmbet forțat. Lukașenko a început să râdă și i-a răspuns: „Da”.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri