"Rămâne între mine și soție". Ron DeSantis refuză să spună ce-ar face dacă unul dintre copiii lui ar fi homosexual sau transsexual

Data actualizării: Data publicării:
Ron DeSantis, poreclit „Trump 2.0”, considerat principalul rival al fostului președinte la alegerile din 2024
Ron DeSantis, poreclit „Trump 2.0”, considerat principalul rival al fostului președinte la alegerile din 2024. Foto: Profimedia

Ron DeSantis refuză să spună ce ar face sau cum ar reacționa, dacă ar afla că unul dintre copiii lui este homosexual sau transsexual. Guvernator al Floridei și favorit al republicanilor pentru alegerile prezidențiale din SUA, DeSantis spune că subiectul este unul care va fi tranșat în privat de el și de soție.  

Atât în calitate de guvernator al Floridei, cât și în calitate de candidat la alegerile prezidențiale din 2024, Ron DeSantis a făcut din narațiunea și legislația anti-LGBTQ+ o parte esențială a platformei sale politice.

Printre altele, a sprijinit o serie de măsuri împotriva drepturilor transsexualilor, a lansat un război cu Disney din cauza proiectului său de lege "Don't Say Gay" (nu spune gay - n.red.), iar echipa sa de campanie pentru prezidențiale a postat recent pe Twitter un videoclip anti-LGBTQ care a fost condamnat pe scară largă.

Pe scurt, a încercat să își crească notorietatea în mare parte atacând genul și identitatea sexuală a copiilor altora și promovând legi care le-ar restrânge pe amândouă. Dar când a fost întrebat de Time Magazine cum ar reacționa dacă unul dintre cei trei copii ai săi s-ar dovedi a fi homosexual sau transsexual, nu a avut prea multe de spus.

"Ei bine, copiii mei sunt copiii mei", a declarat el pentru Molly Ball de la Time.

" (Subiectul - n.red.) Rămâne între mine și soția mea", a conchis el.

Însă campania prezidențială a lui DeSantis este o luptă continuă. El fiind în mod constant cotat cu mult în spatele fostului președinte Donald Trump și situându-se recent sub candidatul extremist Chris Christie într-un sondaj realizat în New Hampshire.

Și-a concediat o mare parte din staff-ul de campanie și, într-o " relansare" a campaniei sale la începutul acestei luni, a angajat un neprofesionist pentru a-l înlocui pe neprofesionistul care-i conducea campania înainte. Totodată, potrivit FiveThirtyEight, DeSantis se află în urma lui Trump cu aproape 40 de procente în principalele sondaje naționale.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri