Ramzan Kadîrov a publicat un clip video în care fiul său de 15 ani bate un deținut și spune că e "mândru" de el

Data publicării:
ramzan
Sursa foto: captură Telegram / Kadyrov_95

Ramzan Kadîrov, liderul cecen și aliat apropiat al lui Putin, a publicat un clip video pe Telegram în care fiul său bate un prizonier acuzat că a ars Coranul.

Kadîrov a publicat luni clipul video în care fiul său de 15 ani bate un prizonier și a scris în descriere că este "mândru" de acțiunile lui.

"L-a bătut, a făcut bine. Fără exagerare, da, sunt mândru de acțiunile lui Adam", adaugă Kadîrov pe Telegram.

În imagini, un tânăr îmbrăcat în haine kaki lovește cu pumnii, palmele și genunchii un alt tânăr. Victima își acoperă fața cu palmele în timp ce este lovită.

În comentariul său, Kadîrov spune că agresorul este fiul său de 15 ani, Adam, și că adolescentul a atins "idealuri de adult de onoare, demnitate și apărare a religiei". Totodată, liderul cecen adaugă că cei care tratează cu lipsă de respect Coranul "sunt o tumoră care trebuie cauterizată".

Prizonierul bătut, un tânăr de 19 ani pe nume Nikita Zhuravel, a fost arestat în luna mai, fiind acuzat că a dat foc unui exemplar din Coran în afara unei moschei din Volvograd, scrie publicația The Moscow Times.

Zhuravel a fost trimis în Cecenia să fie judecat. Potrivit anchetatorilor ruși, Zhuravel a mărturisit că a fost plătit de ucraineni să ardă Coranul, însă veridicitatea mărturiei nu poate fi confirmată.

După ce a fost reținut, Nikita Zhuravel a făcut o plângere la comisarul rus pentru drepturile omului, Tatyana Moskalkova, spunând că a fost bătut de fiul lui Kadîrov. Moskalkova a anunțat că va ancheta incidentul.

Între timp, oficialii din Cecenia l-au lăudat pe fiul lui Kadîrov pentru că l-a bătut pe Nikita Zhuravel. Magomed Daudov, președintele Parlamentului cecen, a scris pe Telegram că adolescentul "a acționat ca un adevărat musulman, un patriot și un adevărat cecen".

Cecenia are o populație predominant musulmană și arderea Coranului este considerată o faptă foarte gravă.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri