Răsturnare de situație în cazul „capsulei timpului” de la West Point. Ce conține, totuși, pe lângă praf și noroi

Data publicării:
Răsturnare de situație în cazul „capsulei timpului” de la West Point.
Răsturnare de situație în cazul „capsulei timpului” de la West Point. Foto: Profimedia

O capsulă a timpului din anii 1820, care părea goală atunci când a fost deschisă într-o ceremonie specială la academia militară din West Point din SUA, nu conține doar noroi și praf, așa cum s-a crezut inițial. Înăuntru au fost găsite până la urmă niște monede și o medalie, relatează BBC.

Cutia de plumb a fost deschisă în timpul unei ceremonii transmise în direct, dar părea să nu conțină altceva decât sedimente.

Totuși, o examinare ulterioară a noroiului a scos la iveală o medalie și șase monede foarte vechi.

Monedele au fost bătute în anii 1795-1828, iar valoarea lor este de la un cent la un dolar.

Cutia mai conține și o medalie care sărbătorește finalizarea Canalului Erie în 1825. Canalul a fost construit în opt ani și a legat râul Hudson din New York de Marele Lacuri.

După dezamăgirea inițială de la ceremonie, arheologul Paul Hudson de la West Point a folosit o bucată de lemn și o perie pentru a cerceta cu atenție sedimentele din interiorul cutiei.

„În curând a apărut marginea unei monede. Și m-am gândit că e un început”, a povestit el.

Cutia a fost găsită acum câteva luni, în timpul înlăturării unei statui de bronz a eroului Thaddeus Kosciuszko. Sub baza de marmură a monumentului a fost descoperită cutia, așezată - se pare - acolo în timpul finalizării statuii.

„Bănuim că este un artefact, sau ceea ce am numi astăzi o capsulă a timpului, pus acolo când monumentul a fost finalizat, în 1829”, a spus istoricul Jennifer Voigtschild, înainte de deschiderea cutiei.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri