Misterioasa capsulă a timpului de la West Point a fost deschisă în sfârșit, într-o ceremonie specială. În ea era doar noroi

Data publicării:
Misterioasa capsulă a timpului de la West Point a fost deschisă în sfârșit,
Misterioasa capsulă a timpului de la West Point a fost deschisă. Foto: Profimedia

Angajațiii și studenții de la celebra academie militară americană West Point s-au adunat luni pentru ceea ce trebuia să fie un moment istoric: deschiderea unei misterioase capsule a timpului din anii 1820, descoperită cu luni în urmă la baza unui monument din campus, relatează BBC.

Evenimentul a fost transmis în direct, începând cu remarcile preînregistrate ale istoricului academiei Jennifer Voigtschild, invitând publicul să „descopere literalmente o bucată din istoria academiei West Point”. Cadeții au fost filmați în timp ce încercau să ghicească ce se află în interiorul cutiei de plumb, veche de aproape 200 de ani: un steag american, cizme sau poate un inel de promoție.

În schimb, cutia era plină cu noroi.

Auditoriul plin de cadeți a privit cum Voigtschild a pregătit momentul, invitându-i pe scenă pe câțiva dintre cei mai buni oameni de la West Point, pentru a sărbători momentul emoționant.

În fața lor, în centrul scenei, se afla cutia gri cu lungime și lățime de 30 cm și înălțime de 33 cm. Doi angajați ai școlii, cu mănuși de cauciuc violet și măști albe, erau pregătiți să-i dezvăluie conținutul.

Cutia a fost găsită acum câteva luni, în timpul înlăturării unei statui de bronz a eroului Thaddeus Kosciuszko. Sub baza de marmură a monumentului a fost descoperită cutia, așezată - se pare - acolo în timpul finalizării statuii.

„Bănuim că este un artefact, sau ceea ce am numi astăzi o capsulă a timpului, pus acolo când monumentul a fost finalizat, în 1829”, a spus Voigtschild.

Sunt însă doar ipoteze, a explicat ea, pentru că cercetătorii de la West Point nu au reușit să găsească nicio referință la o cutie, artefact, capsulă a timpului sau orice alt obiect plasat la baza statuii lui Kosciuszko. Și, pentru că era o cutie de plumb, radiografia cutiei a arătat doar câteva „anomalii” în interior – semn că înăuntru era ceva, dar nimeni nu și-a dat seama ce anume.

S-a făcut liniște în sală când cutia a fost deschisă în sfârșit. Un angajat a luat o lanternă minusculă, scanând conținutul cutiei.

Nu a găsit nimic.

„Nu suntem siguri dacă este pământ - sau noroi, sau praf”, a spus el, adăugând mai târziu: „Cutia nu s-a ridicat deloc la nivelul așteptărilor”.

Totuși, în speranța că acea cutie nu a fost lăsată acolo degeaba, nămolul va fi inspectat cu atenție, în ideea că poate conține, totuși, ceva special.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri