Reacția generalului Ben Hodges la amenințările lui Donald Trump: „Greu de imaginat o declarație mai analfabetă”

Data actualizării: Data publicării:
fostul presedinte al sua
Fostul președinte al SUA, Donald Trump. FOTO: Profimedia Images

Generalul Ben Hodges, fost comandant al trupelor SUA din Europa, a reacționat dur la declarația lui Donald Trump, care a spus într-un miting electoral că „ar încuraja” Rusia să facă „ce dracului vrea” oricărei țări NATO care nu-și atinge ținta de cheltuieli bugetare alocate apărării. Ben Hodges afirmă că Donald Trump nu înțelege cum funcționează NATO și că cei care îl aplaudă sunt la fel de periculoși ca el.

„Greu de imaginat o declarație mai analfabetă din punct de vedere strategic. Nu înțelege (sau nu îi pasă) cum funcționează de fapt NATO sau de ce este atât de important pentru interesele americane. Ceea ce este mai îngrijorător este numărul de oameni care îl aclamă/susțin. Cei care îl favorizează sunt la fel de periculoși ca și el”, a scris generalul Ben Hodges într-un mesaj pe platforma X.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Fostul președinte american Donald Trump, aflat în prezent în cursa electorală pentru un nou mandat la Casa Albă, a declarat sâmbătă că „ar încuraja” Rusia să facă „ce dracului vrea” inclusiv oricărei țări NATO care nu-și atinge ținta de cheltuieli bugetare alocate apărării.

„Unul dintre preşedinţii unei ţări mari s-a ridicat şi a spus: «Ei bine, domnule, dacă nu plătim şi suntem atacaţi de Rusia, ne veţi proteja?»”, a povestit miliardarul înainte de a dezvălui răspunsul său: „Nu, nu v-aş proteja. De fapt, i-aş încuraja să vă facă dracului ce vor. Trebuie să vă plătiţi datoriile”, a spus Donald Trump la un miting electoral.

Declarația sa a atras critici aspre din partea multor lideri mondiali, pornind de la președintele Joe Biden, până la șeful NATO, Jens Stoltenberg, care a spus că astfel de afirmații „subminează întreaga noastră securitate, inclusiv pe cea a SUA, şi îi expune pe soldaţii americani şi europeni unui risc sporit”.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri