Reacția Kremlinului după ce Gerard Depardieu l-a criticat pe Putin: „Vom presupune că nu înțelege. Dacă vrea, îi explicăm”

Data actualizării: Data publicării:
Gerard Depardieu și Vladimir Putin.
Gerard Depardieu și Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Kremlinul a răspuns, vineri, criticilor aduse de actorul francez Gerard Depardieu, care l-a acuzat pe președintele rus Vladimir Putin de "excese nebunești, inacceptabile". Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a spus că cel mai probabil actorul nu a înțeles pe deplin situația din Ucraina și s-a oferit să o explice. Depardieu și-a luat cetățenia rusă în 2013 și a afirmat în repetate rânduri că Rusia este o "mare democraţie", relatează BBC.

Depardieu a spus că poporul rus nu este responsabil pentru comportamentul președintelui lor. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a transmis, ca reacție, că actorul probabil nu a înțeles pe situația din Ucraina.

"Întrucât l-a menționat pe președinte, voi presupune că Depardieu cel mai probabil nu înțelege pe deplin ce se întâmplă. Pentru că nu are cunoștințe din agenda politică, nu înțelege ce s-a întâmplat în Ucraina în 1914, nu înțelege care sunt acordurile de la Minsk, nu înțelege ce sunt Donețk și Luhansk, îi este greu să înțeleagă" a spus Peskov.

"Dacă va fi nevoie, vom fi gata să-i spunem toate acestea și să-i explicăm ca să înțeleagă. Dacă vrea", a conchis purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Gerard Depardieu a obţinut un paşaport rusesc în ianuarie 2013, pe fondul dezacordului cu politica fiscală a fostului preşedinte francez François Hollande. De atunci, actorul a lăudat noua sa patrie, Rusia, numind-o o "mare democraţie". De asemenea, el l-a elogiat în repetate rânduri pe Vladimir Putin, comparându-l cu papa Ioan Paul al II-lea.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri