Reacția lui Elon Musk după ce 10 milioane de utilizatori de pe Twitter au votat pentru ca el sa plece de la conducerea companiei

Data publicării:
elon musk rade cu un microfon in mana
Elon Musk este din nou cel mai bogat om din lume. Foto: Profimedia Images

Elon Musk a avut o primă reacție pe Twitter după ce peste 10 milioane de oameni au votat, în propriul sondaj pe care l-a propus, în favoarea demisiei sale din funcţia de director executiv al companiei. Miliardarul a anunţat că doar abonaţii care au cont plătit, Twitter Blue, vor putea vota în viitoarele sale sondaje legate de politicile sale antreprenoriale, relatează The Guardian.

Duminică, Musk i-a întrebat pe utilizatorii Twitter dacă ar trebui să demisioneze de la conducerea companiei, promiţând că va respecta rezultatele sondajului său. La închiderea sondajului, luni, 57,5% dintre cei care au răspuns au spus că ar trebui să demisioneze.

Musk, de obicei un utilizator prolific al platformei sociale, nu a mai scris niciun mesaj pe Twitter în orele imediat următoare sondajului. În cele din urmă, a rupt tăcerea şi a comentat „Interesant” la multiplele sugestii că rezultatele sondajului său ar fi fost distorsionate de conturi false.

Răspunzând la sugestia unui alt utilizator potrivit căreia „abonaţii Blue ar trebui să fie singurii care pot vota în sondajele legate de politici”, Musk a spus: „Bună observaţie. Twitter va face această schimbare”.

Twitter Blue este un abonament cu plată care permite oricui să cumpere un semn de „cont verificat”, o bifă albastră care este asociată contului său.

În calitate de proprietar majoritar al companiei private, nimeni nu îl poate forţa pe Musk să plece, însă o serie de decizii derutante din ultimele zile i-a determinat chiar şi pe unii dintre cei mai apropiaţi susţinători ai săi să rupă legăturile cu el.

Decizia de a interzice, săptămâna trecută, un cont care a urmărit deplasarea avionului său privat a fost urmată de o suspendare a conturilor unor jurnalişti care au criticat această interdicţie. Acest lucru a dus, la rândul său, la un exod al unor utilizatori implicaţi către alte reţele sociale, în special către concurentul său descentralizat Mastodon. 

Duminică, Musk a reacţionat interzicând toate linkurile către alte reţele sociale, inclusiv Mastodon, Instagram, Facebook şi chiar platforme minore precum Nostr, folosită de fondatorul Twitter, Jack Dorsey, şi Linktree, un instrument de creare a paginilor de start preferat de influenceri. Această interdicţie a fost anulată până la sfârşitul zilei, după un sondaj pe Twitter de pe contul Twitter Safety. Musk a spus: "Mergem înainte, va exista un vot pentru schimbări majore de politică. Îmi cer scuze. Nu se va mai întâmpla din nou".

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Musk are un istoric de utilizare a sondajelor pe Twitter pentru a aproba decizii majore, vânzând o zecime din acţiunile sale Tesla după un sondaj în 2021, restabilind contul lui Donald Trump după un al doilea sondaj luna trecută şi restabilind o serie de conturi suspendate după un al treilea sondaj. "Vox Populi, Vox Dei", a scris Musk pe Twitter după sondajul despre Trump.

Cu toate acestea, în multe cazuri, el a dat impresia că a decis deja rezultatul înainte de a posta: de exemplu, anunţase deja vânzarea participaţiilor sale la Tesla cu mult înainte de a-l supune la vot, iar planul său de a-l restabili pe Trump fusese discutat încă dinainte de a cumpăra Twitter.

De asemenea, ideea de a demisiona din funcţia de director general fusese sugerată cu mult înainte de publicarea sondajului pe Twitter. La 16 noiembrie, el a declarat unui judecător din Delaware că intenţionează să îşi reducă timpul petrecut la Twitter şi "să găsească pe altcineva care să conducă Twitter".

Citește și: Elon Musk, după ce UE l-a amenințat cu sancțiuni: „Urmează lovitura de grație”

Editor : M.D.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri