Reacția Rusiei după ce opoziția proeuropeană a câștigat alegerile în Polonia: „Polonezii nu ne plac”

Data publicării:
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Foto: Profimedia Images

Kremlinul a declarat, marţi, că este „puţin probabil” ca relaţiile Rusiei cu Varşovia să se îmbunătăţească după ce opoziţia proeuropeană a câştigat alegerile parlamentare din Polonia, care este unul dintre principalii susţinători ai Ucrainei în Europa, relatează AFP, potrivit Agerpres. 

„În acest moment, acest lucru este puţin probabil, deoarece probabil nu există niciun grup în cadrul establishment-ului polonez care să fi vorbit deschis sau voalat despre necesitatea de a restabili relaţiile cu Rusia”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, citat de agenţia de ştiri de stat TASS.

„Polonezii nu ne plac, nu au relaţii de prietenie cu noi şi adoptă o poziţie foarte, foarte ostilă cu privire la toate problemele care ne privesc”, a spus Peskov, adăugând că este „absurd ca două state vecine să fie atât de ostile unul faţă de celălalt”.

Relaţiile dintre Rusia şi Polonia sunt tensionate de mulţi ani, iar această inamiciţie nu a făcut decât să devină mai puternică de la începutul invaziei ruse din Ucraina în februarie 2022.

Varşovia este unul dintre principalii susţinători politici şi militari ai Kievului în Europa, chiar dacă relaţiile dintre cele două ţări trec printr-o perioadă turbulentă de câteva luni.

Opoziţia centristă proeuropeană din Polonia a câştigat alegerile parlamentare din Polonia weekendul trecut, într-un scrutin crucial pentru viitorul ţării.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri