Ce înseamnă să scapi ca prin urechile acului într-un oraș asediat de ISIS. Cazul unui reporter ABC

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Corespondentul televiziunii ABC din Asia de Sud-Est, Adam Harvey, a fost rănit în zona gâtului de un glonț rătăcit, în timp ce tranmsitea în direct de pe frontul orașului filipinez Marawi, unde forțele guvernamentale poartă lupte crâncene cu jihadiștii ISIS.

768
Foto: Twitter

Potrivit The Guardian, glonțul nu i-a pus reporterului viața în pericol. Imediat după incident, Harvey a scris pe Twitter că se simte bine, în ciuda faptului că proiectilul era „încă în gâtul meu”.

Adam Harvey relata despre povestea a cinci muncitori din Marawi care au reușit cu greu să evadeze din orașul asediat de jihadiști.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Aproape toți cei 200.000 de mii de locuitori din Marawi au fost evacuați din calea ISIS de la începutul invaziei armate, de pe 23 mai. Dar se estimează că între zidurile orașului au rămas captivi între 500 și 1.000 de civili.

Deși atacurile aeriene și asalturile cu tancuri au fost intense în ultimele două săptămâni, forțele guvernamentale nu au reușit încă să spargă asediul grupării criminale Maute, pionul Statului Islamic în Insula Mindanao.

La începutul săptămânii, șeful forțelor armate din indoneziene, generalul Gatot Nurmantyo, a declarat că jihadiștii și-au răspândit „celulele latente” de combatanți, care așteaptă doar ordinul de atac, în întreg arhipelagul din sud-estul Asiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri