Republicanul care și-a falsificat CV-ul refuză să demisioneze. Colegii lui de partid îl amenință că-l dau afară din Congres

Data publicării:
George Santos cu un pahar de cafea în mână
Minciunile în mai multe puncte din biografia sa au fost dezvăluite de o anchetă a New York Times, publicată la jumătatea lui decembrie. Santos a recunoscut că și-a „înfrumusețat” CV-ul. Foto: Profimedia Images

George Santos, membrul republican al Camerei Reprezentanților care și-a falsificat aproape integral CV-ul și care a mințit despre aproape întreaga lui viață va fi dat afară din Congress, dacă se va descoperi că a încălcat legile privind finanțarea campaniei, a spus colegul său republican James Comer, șeful Comisiei de Evaluare a Camerei, relatează Reuters.

„Nu e un om bun. Dar nu ține de mine sau de vreun alt membru al Congresului să spunem dacă poate fi dat afară pentru că a mințit. Pe de altă parte, dacă a încălcat legile privind finanțarea campaniei, atunci cu siguranță îl vom da afară”, a spus James Comer la CNN.

Santos a refuzat în mod repetat să-și dea demisia, în ciuda presiunilor puternice din partea propriului partid. Joi, el a spus că va renunța la locul său de reprezentant pentru circumscripția din statul New York doar dacă va pierde următoarele alegeri, programate pentru 2024.

Mai mult de 10 oficiali republicani, mulți dintre ei din circumscripția electorală a lui Santos, i-au cerut acestuia demisia. Cel puțin șase alți reprezentanți republicani din New York au cerut același lucru.

Noul președinte al Camerei, Kevin McCarthy, a spus că nu se va implica și că va lăsa soarta lui Santos în mâna votanților și a Comisiei de Etică.

Reprezentantul democrat Dan Goldman spune că le-a scris, duminică, lui McCarthy și repezentanților republicani Elise Stefanik și Dan Conston despre un articol NYT în care se arăta că știau de minciunile lui Santos înainte de alegeriel din noiembrie. El i-a îndemnat să coopereze cu orice investigație a Comisiei de Etică.

„Una este ca un candidat de teapa lui Santos să-i inducă pe votanți în eroare pentru a-l sprijini pe baza unui lanț de minciuni. Cu totul altceva este dacă și principalii lideri republicani au știut despre minciunile lui și au ales să fie complici”, a spus el.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri