Revoltă, haos și violențe în Mexic după uciderea brutală a unui copil de opt ani. O femeie a fost linșată de mulțimea furioasă

Data actualizării: Data publicării:
orașul Taxco de sus
Taxco este un oraș din sudul Mexicului, dominat de rețele puternice de crimă organizată. Foto: Profimedia Images

O femeie suspectată că a ucis un copil de opt ani în sudul Mexicului a fost linșată de o mulțime furioasă formată după proteste declanșate de crimă și de neimplicarea poliției, relatează BBC.

Proteste violente s-au declanșat în Mexic după ce trupul neînsuflețit al Camilei Gomez, o fetiță de opt ani, a fost descoperit pe marginea unui drum din orașul Taxco, joi.

Imaginile de pe rețelele sociale, greu de privit, arată cum o femeie, despre care localnicii spun că este autoarea crimei, este ucisă în bătaie în plină zi de mulțimea furioasă în timp ce polițiștii privesc și nu acționează în niciun fel.

Doi bărbați suspectați și ei că au fost implicați în uciderea copilului au fost atacați, însă au supraviețuit.

Camila Gomez a dispărut, miercuri, după ce a intrat în casa vecinilor ei pentru a face baie în piscina lor. Mama ei a mers la poliție câteva ore mai târziu după ce a primit mesaje pe telefon în care i se cerea o răscumpărare pentru fiica ei.

Femeia spune că le-a dat polițiștilor imagini video de pe o cameră de securitate a unui alt vecin, care arătau locul unde a mers fetița. Polițiștii au refuzat, însă, să acționeze. Cadavrul Camilei a fost găsit pe un drum public, joi. Autoritățile au confirmat, ulterior, că investighează o femei și doi bărbați pentru crimă.

Conform informațiilor de pe rețelele sociale, suspecta i-ar fi cerut mamei fetiței 250.000 de pesos, adică aproximativ 14.000 de euro. Rudele Camilei s-au alăturat localnicilor din Taxco pentru a protesta împotriva poliției și pentru a cere dreptate în acest caz care a revoltat Mexicul.

Localnicii din Taxco au răsturnat mașini, au blocat un drum și i-au înconjurat pe cei trei suspecți. Imaginile de pe rețelele sociale arată cum polițiștii privesc fără să acționeze în timp ce femeia suspectată de crimă este bătută cu o brutalitate ieșită din comun. Femeia a murit, ulterior.

Linșajele stradale nu sunt ceva rar în Mexic, mai ales în cazurile care implică copii. În iunie 2022, un politician a fost omorât în bătaie de o mulțime de 200 de oameni după ce pe internet au apărut acuzații că ar fi fost implicat în răpiri de copii.

În noiembrie 2018, un proprietar de magazin a fost ars e viu în provincia Puebla, după ce zvonuri similare au început să circule pe WhatsApp.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri