Rezervoarele de gaze naturale ale Germaniei se umplu mai repede decât era așteptat

Data publicării:
Robert Habeck, ministrul german al economiei.
Robert Habeck, ministrul german al economiei. Foto: Profimedia

Rezervoarele de gaze naturale ale Germaniei se umplu mai repede decât era planificat, a anunțat ministrul german al economiei, Robert Habeck, oferind, astfel, noi speranțe că cea mai mare economie a Europei va evita probleme majore în aprovizionarea cu energie în această iarnă, scrie Reuters.

„Rezervoarele se umplu mai repede decât am prevăzut”, a spus Habeck, care a adăugat că obiectivul guvernului de la Berlin de a avea rezervoarele la capacitate de 85% până în octombrie ar putea fi atins la începutul lui septembrie.

Germania se află în faza a doua a unui plan de urgență în trei faze, formulat după ce Rusia a redus livrările de gaze pentru a pune presiune pe Europa și a o șantaja după ce a invadat Ucraina.

Conform Der Spiegel, doar 9,5% din consumul pe luna august a venit din surse rusești. Anul trecut, gazul rusesc a reprezentat 55% din consumul total al țării.

Guvernul german stabilise o țintă de 75% capacitate pentru rezervoarele de gaz la 1 septembrie, dar nivelurile acestora au ajuns deja la 82,2%.

Germania urmează, de asemenea, să primească și gaz natural lichefiat din Franța, după ce cele două țări au rezolvat mai multe probleme de organizare și tehnice.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri