Româncă de 19 ani, obligată să se prostitueze în Marea Britanie. Mesajele disperate trimise mamei au salvat-o

Data actualizării: Data publicării:
condamnati

Doi bărbați din Marea Britanie au fost condamnați închisoare pentru proxenetism, după ce o adolescentă româncă în vârstă de 19 ani a reușit să îi trimită mai multe mesaje disperate mamei sale, aflată în România, relatează The Independent.

Tânăra și-a alertat mama, spunându-i că este obligată să se prostitueze și rugând-o să anunțe poliția. Daniel Purea, de 33 de ani, și Stephen Balog, în vârstă de 22 de ani, locuiau în Kensington, Londra, și au fost condamnați la opt, respectiv patru ani de închisoare cu executare. Purea a fost găsit vinovat și de trafic de persoane și exploatare sexuală, așa că pedeapsa lui s-a dublat.

Românca în vârstă de 19 ani a fost salvată în urma intervenției polițiștilor, care au reușit să găsească rapid locul în care tânăra era ținută cu forța. Ea venise în Marea Britanie prin intermediul lui Purea, care îi promisese o slujbă cinstită. El i-a plătit biletul de avion, apoi i-a cerut fetei 2.000 de lire sterline. Când aceasta nu a putut să îi dea banii, el a aranjat o ședință foto și a urcat fotografiile tinerei pe mai multe site-uri de escorte.

Fata era obligată să stea trează toată noaptea, în caz că este solicitată de vreun client, iar toți banii ajungeau la Purea, care refuza să o elibereze și o obliga să întrețină relații sexuale cu diverși bărbați.

„Această femeie vulnerabilă a fost victima traficanților de persoane. Acești bărbați o controlau și o exploatau. Nu i se dădea voie să doarmă noaptea, în caz că suna un client, și era forțată să predea toți banii agresorilor săi”, a declarat detectivul Brian Hobbs, de la Unitatea pentru Sclavie Moderna și Răpiri a Poliției Metropolitane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri