România propune Republicii Moldova un nou acord pentru acordarea de asistență tehnică și financiară

Data publicării:
Bogdan Aurescu la o ședință de Guvern.
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul Ciucă a aprobat miercuri proiectul de acord privind acordarea de asistență tehnică și financiară Republicii Moldova. Documentul a fost trimis la Chișinău pentru începerea negocierilor, a anunțat ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Ministrul Bogdan Aurescu a anunțat că în ședința Guvernului României de miercuri a fost aprobat proiectul de acord între guvernele României şi Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil acordat de România Republicii Moldova.

Imediat după aprobarea sa de către Guvernul României, proiectul acordului a fost trimis autorităților din Republica Moldova, în vederea inițierii negocierilor.

„Reînnoirea cadrului juridic pentru acordarea asistenței nerambursabile reconfirmă angajamentul României de a sprijini modernizarea și consolidarea rezilienței Republicii Moldova. Viitorul Acord va oferi un cadru solid pentru realizarea de proiecte care să contribuie la intensificarea cooperării între România și Republica Moldova și dezvoltarea Parteneriatului strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. Totodată, Acordul va permite intensificarea acțiunilor menite să susțină racordarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană prin intermediul României, promovarea procesului de reforme în spirit european în Republica Moldova, precum și impulsionarea dezvoltării economice și sociale a Republicii Moldova în beneficiul direct al cetățenilor acesteia”, a explicat ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, potrivit Mediafax.

Precedentul acord a ieșit din vigoare la 28 martie 2021.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri