Rudy Giuliani a ajuns la fundul sacului. Este îngropat în datorii și procese după ce l-a apărat pe Trump

Data publicării:
Rudy Giuliani în fața Curții Supreme în Manhattan 2022 gross-plan
Deși a refuzat în instanță să ofere detalii despre situația sa financiară, avocații săi au spus săptămâna aceasta că „producerea unui raport financiar detaliat este menită doar să-l facă de râs pe domnul Giuliani și să atragă atenția asupra nenorocirilor sale”. Sursa foto: Profimedia Images

Rudy Giuliani a ajuns la fundul sacului, cu sute de mii de dolari datorii din facturi și sancțiuni legale pe fondul numeroaselor procese la care a muncit pentru Donald Trump după alegerile din 2020, informează CNN.

Luni, când a ajuns în instanță, fostul primar al orașului New York a declarat că mocirla legală l-a lăsat efectiv fără bani cash. Se pare că chiar a încercat să își revină din criza de bani scoțând spre vânzare un apartament cu 3 dormitoare, pe care îl deține în Manhattan, pentru 6,5 milioane de dolari.

Fără să includă taxele legale standard, Giuliani se confruntă cu sancțiuni de aproape 90.000 USD de la un judecător într-un caz de defăimare, o taxă lunară de 20.000 USD către o companie pentru a-și găzdui înregistrările electronice, 15.000 USD sau mai mult pentru o căutare a arhivelor sale și chiar o decizie judecătorească de 57.000 USD împotriva lui pentru facturi telefonice neplătite unei companii.

Avocații refuză să dea date detaliate despre banii lui Giuliani

Deși a refuzat în instanță să ofere detalii despre situația sa financiară, avocații săi au spus săptămâna aceasta că „producerea unui raport financiar detaliat este menită doar să-l facă de râs pe domnul Giuliani și să atragă atenția asupra nenorocirilor sale”.

Situația financiară a lui Giuliani va deveni și mai dificil de rezolvat în zilele următoare. El se confruntă cu hotărâri judecătorești potențial periculoase împotriva lui în două procese pentru defăimare în alegerile din 2020 care vor începe de săptămâna aceasta.

În timp ce onorariile avocaților lui Giuliani nu au fost plătite direct de comitetul de acțiune politică (PAC) a lui Trump, PAC a plătit mai mult de 300.000 de dolari în mai unei companii care gestionează înregistrările arhivate ale lui Giuliani pentru păstrarea dovezilor în cauzele judiciare, potrivit dosarelor federale de finanțare a campaniei și dosarelor judiciare.

„Întâmpină dificultăți financiare”, a declarat avocatul lui Giuliani luna aceasta într-un dosar civil de defăimare introdus împotriva lui de doi agenți electorali din Georgia. „Giuliani are nevoie de mai mult timp pentru a plăti onorariile avocaților și ar dori posibilitatea de a cere o prelungire de la Curte.”

Giuliani se confruntă cu proceduri de excludere în DC și New York. Licența de drept este deja suspendată, o situație despre care avocații săi spun că îl împiedică și mai mult să câștige bani. Și se confruntă cu un proces personal de la un fost angajat depus în mai, pe care îl contestă.

Acuzațiile penale pe care procurorul districtual al comitatului Fulton, Fani Willis, le-a adus lui Trump, Giuliani și altor 17 persoane, se vor adăuga, fără îndoială, facturilor legale ale fostului primar.

Acuzația din Georgia a lui Donald Trump și a altor 18 persoane este o urmărire penală separată de ancheta privind subversia alegerilor federale, care planează asupra lui Giuliani. El este „co-conspiratorul 1” în acuzarea avocatului special Jack Smith a lui Trump legată de eforturile de a răsturna alegerile din 2020. Deși nu a fost inculpat, procurorii continuă să investigheze, inclusiv discutând cu aliatul lui Giuliani, Bernie Kerik, despre ceea ce a făcut Giuliani pentru a demonstra că Trump a câștigat efectiv alegerile, printre altele, a declarat avocatul lui Kerik pentru CNN.

Robert Costello, un avocat al lui Giuliani, a refuzat să comenteze această poveste.

PAC (comitetul de acțiune politică al lui Trump) nu plătește taxele legale ale lui Giluiani

După acuzarea sa în Georgia, consilierul politic al lui Giuliani, Ted Goodman, a lansat o declarație în care a numit cazul „un afront la adresa democrației americane”.

În timp ce toate pericolele juridice cu care se confruntă acum Giuliani se învârt în jurul muncii sale pentru Trump, punând la îndoială rezultatul alegerilor, o consecință principală cu care s-a confruntat înainte de acuzarea penală de luni în Georgia a venit din incapacitatea sa de a răspunde pe deplin proceselor legate de alegerile din 2020.

Când FBI i-a confiscat mai multe telefoane mobile în aprilie 2021 într-o investigație acum închisă, o mare parte din înregistrările electronice ale lui Giuliani au fost păstrate într-o bază de date operată de o companie numită Trustpoint One. Dar au fost arhivate, iar efectuarea de căutări în fișierele deținute de companie pentru litigii mai recente nu este ieftină. Chiar și găzduirea înregistrărilor sale costă 20.000 de dolari pe lună. Giuliani a vrut să cerceteze înregistrările pentru a putea răspunde la fiecare dintre procesele legate de alegeri, potrivit dosarelor instanței.

Până în mai, Giuliani era în urmă cu peste 320.000 de dolari în plățile către compania de găzduire a documentelor, potrivit unei declarații pe care a făcut-o în instanță. „Nu am fondurile pentru a plăti această sumă în acest moment”, a spus el.

El a negociat timp de un an cu ceea ce avocații săi spun că sunt „surse de finanțare terță parte” pentru ajutor în plata facturilor sale legale și a așteptat finanțare timp de șase luni pentru ajutor cu factura Trustpoint, conform dosarului lui Giuliani în această săptămână în cazul Smartmatic.

Fostul avocat al lui Trump pare să fi avut o oarecare amânare de la datorii în mai, plus o acoperire suplimentară de 20.000 de dolari pentru căutări suplimentare de date, potrivit dosarelor judecătorești, datorită comitetului de acțiune politică al fostului președinte. PAC nu plătește taxele legale ale lui Giluiani, spre deosebire de mulți alți aliați ai lui Trump, dar a plătit peste 400.000 de dolari către Trustpoint în acest an, o sumă neobișnuit de mare fiind destinată companiei la sfârșitul lunii mai pentru cei 340.000 de dolari, potrivit dosarelor de campanie federală.

La câteva zile după acea distribuire, Giuliani a spus într-unul dintre procesele cu care se confruntă că a „obținut finanțare pentru a plăti restanța” și „și-a achitat” factura restantă cu Trustpoint. El a discutat, de asemenea, despre primirea acelei „donații” în ultimul său dosar în instanță, spunând că crede că va ajuta la acoperirea datoriei pe care trebuie să o dea în cazul Smartmatic.

Dar plata de 340.000 de dolari nu este suficientă pentru a acoperi mai multe căutări, Trustpoint „nu-i va mai acorda niciun credit”, iar factura sa pentru păstrarea datelor deținute de companie va continua să crească cu o lună, se arată în dosarele sale în instanță.

„Aceasta nu este doar o scuză pe care Giuliani o pune pe tapet atunci când i se cere să prezinte documente”, s-a spus legat de ultimul său dosar.

Executivii Trustpoint nu au răspuns solicitărilor de comentarii.

Procesele pentru defăimare se adună

Giuliani este inculpat în mai multe procese pentru defăimare pentru declarațiile sale după alegerile din 2020.

Un judecător federal din Washington i-a ordonat să plătească o parte din facturile legale ale agenților electorali din Georgia, Shaye Moss și Ruby Freeman, pentru a acoperi ceea ce au cheltuit pe avocații care judecau litigiile privind strângerea de probe în acest caz, până pe 25 iulie. Încă nu a plătit acei 89.000 de dolari, conform înregistrărilor judecătorești.
Două săptămâni mai târziu, Giuliani a renunțat la contestarea afirmațiilor lui Moss și Freeman că ar fi făcut declarații false despre ele în 2020, spunând că vrea „să evite cheltuielile inutile în litigiu”.

Moss și Freeman încă încearcă să câștige procesul, iar un judecător ia în considerare în cele din urmă să hotărască în favoarea lor. Dar, între timp, ele i-au cerut judecătorului să-l oblige pe Giuliani să plătească încă 44.000 de dolari din onorariile legale care rezultă din eforturile lor de a-l obliga să predea anumite probe în caz.

Acesta este doar un proces. Smartmatic, în dosarul său împotriva lui Giuliani, care a reclamat adunarea datoriilor pentru găzduirea de date, a cerut unui judecător să-l sancționeze pe Giuliani, inclusiv ordonându-i să ramburseze taxele juridice ale companiei, pentru că nu a furnizat companiei înregistrările sale.

Dominion Voting Systems, care îl dă în judecată și pe Giuliani pentru defăimare, caută documente pentru cazul lor, dar nu a susținut problema sancțiunilor în fața unui judecător deocamdată. Giuliani se confruntă și cu un al patrulea proces pentru defăimare legat de alegerea unui executiv la Dominion.

Smartmatic a indicat plățile Trump PAC către Trustpoint drept motiv pentru care Giuliani ar trebui să poată îndeplini cerințele sale de a-și căuta înregistrările și de a furniza dovezi companiei pe măsură ce își construiește cazul, pentru că acum se pare că alții ar putea plăti pentru cheltuielile tot mai mari ale lui Giuliani. Dar fostul primar a spus că nu este cazul, luni.

Giuliani „nu își permite să plătească în acest moment” încă 15.000-23.000 de dolari pentru mai multe căutări de documente în caz, au scris avocații săi.

Judecătorul statului New York care supraveghează cazul de defăimare al Smartmatic are o audiere stabilită pentru miercuri.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri