Live Text Rusia a lansat cel mai mare atac aerian asupra regiunii Liov. Una dintre rachete a căzut în curtea unei grădiniţe

Data actualizării: Data publicării:
atacuri in liov
Rusia a lansat marţi un atac aerian pe scară largă asupra regiunii Liov din vestul Ucrainei. FOTO: Twitter/ Defense of Ukraine

Suntem în ziua 538 a războiului pe scară largă declanșat de Rusia în Ucraina. Rusia a lansat marţi un atac aerian pe scară largă asupra regiunii Liov din vestul Ucrainei şi a regiunii Volin din nord-vest, lovind mai multe clădiri, rănind oameni şi forţând evacuări, au declarat oficiali ucraineni, citaţi de Reuters. Presa ucraineană a relatat că, potrivit informaţiilor preliminare, atacul de marţi a fost cel mai mare atac aerian asupra regiunii Liov de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, în februarie 2022. Între timp, Ucraina spune că se duc lupte grele de-a lungul întregii sale linii de front şi a raportat „unele succese” în respingerea trupelor Moscovei într-o parte din sud-estul ţării, unde forţele ucrainene încearcă să recucerească teritoriul ocupat de Rusia.

LiveText-ul Digi24.ro care a acoperit evenimentele din Ucraina poate fi urmărit AICI

Zelenski a vizitat trupele de pe frontul din regiunea Zaporojie

ACTUALIZARE 17:40 Președintele Volodimir Zelenski a vizitat, marți, trupele de pe frontul din regiunea Zaporojie, a anunțat biroul său într-un comunicat citat de CNN.

„În timpul unei vizite de lucru în regiunea Zaporojie, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vizitat pozițiile brigăzilor angajate în operațiuni ofensive în sectorul Melitopol”, a transmis biroul său.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Zelenski s-a întâlnit cu comandantul grupului operațional și strategic de trupe „Tavria”, Oleksandr Tarnavskyi, precum și cu mai multe unități, inclusiv cu Brigada 3 Operațională.

„Brigada a participat la misiuni de luptă în regiunile Donețk și Luhansk, la bătălii defensive pentru Harkov, la eliberarea satelor și orașelor din apropierea Harkovului și desfășoară în prezent operațiuni ofensive înspre Zaporojie”, a scris Zelenski pe contul său Telegram. „Am discutat cele mai mari probleme cu comandantul de brigadă”.

Zelenski a fost informat cu privire la starea ofensivei și a discutat despre nevoile și problemele cu care se confruntă fiecare brigadă.

„În special, armata a subliniat necesitatea mijloacelor de război electronic și a sistemelor de apărare aeriană din prima linie pentru a contracara aeronavele și UAV-urile inamice”, scrie sursa citată. „Este, de asemenea, nevoie de vehicule aeriene fără pilot, deoarece acestea sunt consumate rapid în operațiunile ofensive”.

Putin acuză SUA şi aliaţii săi că „pun gaz pe foc” în Ucraina

ACTUALIZARE 16:00 Preşedintele rus, Vladimir Putin, a acuzat marţi Statele Unite şi aliaţii săi că „pun gaz pe foc” în conflictul din Ucraina şi în alte regiuni ale lumii, într-un mesaj video de salut adresat participanţilor la cea de-a 11-a Conferinţă de la Moscova privind Securitatea Internaţională, transmite EFE, potrivit Agerpees.

„Statele Unite caută, printre altele, să reformateze sistemul de interacţiune interstatală care s-a dezvoltat spontan în regiunea Asia-Pacific”, a declarat liderul rus.

Potrivit lui Putin, promovarea aşa-numitelor strategii ale Indo-Pacificului urmăreşte, de fapt, să creeze „parteneriate politico-militare controlate de Washington”.

Liderul de la Kremlin a adăugat că există focare latente de tensiune în alte regiuni ale lumii şi că „toate acestea sunt generate de aventurile geopolitice, de acţiunile egoiste, neocoloniale ale Occidentului”.

„În exemplul Ucrainei se vede clar la ce duce această politică de a arunca gaz pe foc. Injectând miliarde de dolari în regimul neonazist, oferindu-i echipamente, arme, muniţii, trimiţând consilieri militari şi mercenari, se face tot posibilul pentru a inflama şi mai mult conflictul”, a spus el.

Preşedintele rus a subliniat că numai prin unirea eforturilor comunităţii mondiale sunt posibile reducerea confruntării la nivel global şi regional şi consolidarea încrederii între state.

Rusia susţine că a împiedicat o incursiune a unui „grup de sabotori” ucraineni în regiunea Briansk

ACTUALIZARE 15:55 Forţele ruse au împiedicat o incursiune a unui „grup de sabotori” ucraineni în regiunea Briansk, la graniţa cu Ucraina, a declarat marţi guvernatorul regional Alexander Bogomaz, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Forţele armate ruse şi poliţiştii de frontieră „au împiedicat o tentativă a unui grup de sabotori ucraineni de a pătrunde pe teritoriul rus” în apropierea satului Kurkovici din regiunea Briansk, a afirmat Bogomaz pe Telegram.

Potrivit acestuia, „nimeni nu a fost rănit” în urma incidentului, dar un animal a fost ucis, iar spaţii industriale şi o maşină au fost avariate de bombardamentele ucrainene.

Regiunile ruseşti care se învecinează cu Ucraina se confruntă de mai multe luni cu o intensificare a atacurilor cu drone efectuate, potrivit Moscovei, de Kiev.

Luptele şi bombardamentele au afectat, de asemenea, mai multe sate din apropierea frontierei cu Ucraina, mai mulţi civili fiind ucişi.

La începutul lunii iunie, incursiuni revendicate de grupuri de bărbaţi înarmaţi care se declară ruşi şi care luptă alături de armata ucraineană au dus la ciocniri violente în regiunea Belgorod.

Ruşii au lansat în cursul nopţii 28 de rachete, din care 16 au fost interceptate

ACTUALIZARE 15:05 Loviturile cu rachete ale Rusiei în regiunea Liov din vestul Ucrainei au rănit cel puţin 15 persoane, inclusiv un copil de 10 ani, şi au avariat în mare măsură infrastructura civilă, relatează CNN.

Atacurile au dus, de asemenea, la spitalizarea a cinci persoane, potrivit şefului administraţiei militare regionale din Liov.

„Ruşii au atacat regiunea noastră cu rachete de croazieră între orele 5:20 şi 5:30. Din fericire, nimeni nu a fost ucis în acest atac cu rachete", a spus el. Cel mai tânăr civil care a fost rănit avea 10 ani, în timp ce cel mai în vârstă avea 72 de ani, a precizat oficialul. "Majoritatea victimelor aveau zgârieturi şi tăieturi din cauza geamurilor sparte şi vânătăi”, a declarat Maksim Kozîţki, adăugând că aproximativ 40 de case au fost avariate.

Apărarea aeriană a Kievului a doborât una dintre rachetele de croazieră ruseşti lansate asupra regiunii vestice, a scris marţi Maksim Kozîţki pe Telegram. Alte şase rachete nu au fost însă interceptate. Acestea au avariat zeci de locuinţe şi un loc de joacă la o grădiniţă.

„Copiii sunt foarte speriaţi. Erau isterici, tremurau. Unul dintre ei chiar a vomitat de frică. Slavă Domnului că suntem cu toţii în viaţă”, a declarat un locuitor din Liov, în faţa unui bloc de apartamente, în timp ce pompierii săpau printre dărâmături. 

Rachetele îşi schimbau constant cursul, potrivit armatei ucrainene

Forţele aeriene ucrainene au declarat că Rusia a lansat în cursul nopţii 28 de rachete de croazieră de diferite tipuri, dintre care numai 16 au fost interceptate de apărarea aeriană. Purtătorul de cuvânt Iuri Ihnat a declarat pentru televiziunea ucraineană că rachetele care se apropiau îşi schimbau constant cursul pentru a îngreuna funcţionarea apărării aeriene.

Ihor Polişciuk, primarul oraşului Luţk din regiunea Volîn, din nord-vestul ţării, a raportat trei decese şi a spus că alte trei persoane au fost rănite, adăugând că o întreprindere industrială a fost lovită. Producătorul suedez SDK, cel mai mare producător de rulmenţi industriali din lume, a confirmat că vizată a fost fabrica sa din Luţk şi că trei angajaţi au murit.

Premierul Denîs Şmîhal a declarat că infrastructura civilă, inclusiv şcoli şi un spital, au fost avariate în total în opt regiuni în atacurile de marţi.

Suedia pregăteşte un pachet de sprijin militar de 313,5 milioane de dolari pentru Ucraina

ACTUALIZARE 15:00 Suedia intenţionează să aloce un nou pachet de sprijin militar pentru Ucraina în valoare de 3,4 miliarde de coroane (313,5 milioane de dolari), constând în special din muniţie şi piese de schimb pentru sistemele de armament livrate anterior, a declarat marţi ministrul apărării, Pal Jonson, relatează Reuters.

„Trebuie să ne pregătim pentru faptul că acesta ar putea fi un război de durată şi avem de asemenea o perspectivă pe termen lung pentru a putea susţine acele platforme pe care le trimitem Ucrainei într-un mod sustenabil”, a spus Jonson în cadrul unei conferinţe de presă.

Noul pachet de ajutor militar al Suediei va fi cel de al 13-lea trimis Ucrainei de la începutul războiului, ridicând valoarea totală a alocărilor statului nordic la circa 20 de miliarde de coroane.

Franţa denunţă „dispreţul complet al Rusiei” pentru dreptul umanitar

ACTUALIZARE 14:15 Franţa a criticat marţi „dispreţul complet” al Rusiei pentru dreptul umanitar după tirurile sale soldate cu morţi în vestul Ucrainei, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Ea condamnă cu cea mai mare fermitate noile lovituri ruse care au vizat astăzi oraşele Lviv şi Luţk, în vestul Ucrainei, şi au cauzat moartea a trei persoane. Aceste atacuri au vizat din nou infrastructuri civile, între care imobile rezidenţiale, ceea ce ilustrează din nou cinismul şi dispreţul complet al Rusiei pentru toate principiile dreptului internaţional umanitar, pe care îl încalcă fără ruşine”, a declarat într-un comunicat o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe.

Lovituri nocturne au vizat oraşele Liov şi Luţk, în vestul Ucrainei, şi s-au soldat cu cel puţin trei morţi, potrivit responsabililor locali. La Luţk un tir asupra unei fabrici s-a soldat cu trei morţi şi trei răniţi, potrivit primarului din oraş.

O lovitură aeriană a vizat şi Liov, oraş mare din vestul Ucrainei rar vizat de atacuri, situat la circa 150 km sud-vest de Luţk.

„Cum a subliniat-o în numeroase rânduri ministrul Catherine Colonna, aceste acţiuni inacceptabile sunt constitutive crimelor de război şi nu pot rămâne nepedepsite”, a subliniat purtătoarea de cuvânt.

Rusia ucide în mod intenționat civili, spune Ucraina

ACTUALIZARE 14:00 Rusia a fost acuzată că a țintit în mod intenționat civili, în urma atacurilor aeriene mortale din timpul nopții asupra regiunilor vestice ale Ucrainei

Consilierul prezidențial Mykhailo Podolyak a descris bombardamentele ca fiind „atacuri deliberate la scară largă asupra civililor. Numai de dragul de a ucide și de a exercita presiune psihologică”.

Trei morţi, după ce o rachetă rusească a lovit fabrica producătorului suedez SKF din Ucraina

ACTUALIZARE 13:50 Producătorul suedez de rulmenţi SKF a anunţat marţi că fabrica sa din Luţk, în regiunea Volîn, din nord-vestul Ucrainei, a fost lovită de o rachetă la sfârşitul zilei de luni, iar trei angajaţi au fost ucişi, relatează Reuters.

Cel mai mare producător mondial de rulmenţi industriali are aproximativ 1.100 de angajaţi în Ucraina, dintre care majoritatea la fabrica din Luţk, potrivit ultimului raport de profit al companiei.

„Noaptea trecută a avut loc un atac asupra oraşului Luţk din Ucraina, iar fabrica noastră a fost lovită în acest atac. Suntem foarte trişti să confirmăm că trei dintre colegii noştri au fost ucişi”, a declarat purtătorul de cuvânt Carl Bjernstam.

Serghei Şoigu: Resursele militare ucrainene sunt „aproape epuizate”

ACTUALIZARE 12:20 Ministerul rus al Apărării a estimat marţi că resursele armatei ucrainene sunt „aproape utilizate”, într-un moment în care Kievul desfăşoară din luna iunie o contraofensivă pentru recucerirea teritoriilor ocupate de Moscova, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Resursele militare ale Ucrainei sunt aproape epuizate”, a declarat Serghei Şoigu în cadrul unei conferinţe privind securitatea de la Moscova, dând asigurări că Kievul „nu va obţine rezultate”, în pofida „susţinerii totale” a Occidentului.

El a afirmat că campania militară în Ucraina, lansată în urmă cu aproape un an şi jumătate, s-a dovedit o „încercare serioasă” pentru armata rusă, dar că Rusia a reuşit să crească „puternic” producţia de vehicule blindate.

În ceea ce priveşte armele occidentale livrate Kievului, Serghei Şoigu a afirmat că acestea nu au „nimic unic sau invulnerabil” pentru trupele ruse.

„Suntem gata să împărtăşim evaluările noastre privind punctele slabe ale echipamentelor occidentale”, a declarat ministrul rus, în faţa unei adunări de responsabili militari internaţionali.

El le-a mulţumit de asemenea soldaţilor ruşi care, potrivit lui, luptă în teren împotriva „neonazismului”, reluând discursul Kremlinului, care susţine că ofensiva din Ucraina vizează înlăturarea unui regim neonazist.

Cea de a 11-a ediţie a Conferinţei privind securitatea internaţională de la Moscova, organizată de armata rusă şi care se desfăşoară marţi în apropiere de capitală, reuneşte oficial peste 800 de invitaţi veniţi din 76 de ţări, dar niciunul dintr-o ţară occidentală.

Trei persoane au murit şi alte câteva zeci au fost rănite în atacul masiv al Rusiei din vestul Ucrainei

ACTUALIZARE 9:55 Trei persoane au murit şi alte câteva zeci au fost rănite în atacul masiv al Rusiei din vestul Ucrainei, au declarat oficiali ucraineni, relatează Reuters.

Trei oameni au fost ucişi şi mai mulţi spitalizaţi la Luţk după ce sediul unei firme a fost lovit, a anunţat pe Telegram Iurii Pohulîaiko, guvernatorul regiunii Volîn, al cărei centru administrativ este Luţk.

Regiunea Volîn se învecinează cu Polonia, ţară membră NATO, la vest.

În regiunea Liov atacul aerian rusesc nu s-a soldat cu victime, potrivit informaţiilor preliminare, dar peste 100 de clădiri rezidenţiale au fost avariate, 500 de geamuri sparte şi terenul de joacă al unei grădiniţe distrus.

Atac aerian de amploare al Rusiei în vestul Ucrainei, la Liov şi Volin

Rusia a lansat marţi un atac aerian pe scară largă asupra regiunii Liov din vestul Ucrainei şi a regiunii Volin din nord-vest, lovind mai multe clădiri, rănind oameni şi forţând evacuări, au declarat oficiali ucraineni, citaţi de Reuters

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Presa ucraineană a relatat că, potrivit informaţiilor preliminare, atacul de marţi a fost cel mai mare atac aerian asupra regiunii Liov de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, în februarie 2022.

„Multe rachete au fost doborâte, dar au existat şi ţinte lovite în Liov”, a declarat primarul oraşului, Andrii Sadovi, pe aplicaţia de mesagerie Telegram, adăugând că au fost date ordine de evacuare a cel puţin unui bloc de locuinţe în flăcări.

Una dintre rachete a căzut în curtea unei grădiniţe, fără a face însă victime.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Dimensiunea atacului şi amploarea totală a pagubelor din Liovnu a fost imediat clară. Anterior, guvernatorul regiunii Liov, Maksim Koziţki, a declarat că „grupuri de rachete ruseşti” se îndreptau spre regiune.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Până în iulie, regiunea Liov, care este departe de liniile de front şi care se învecinează cu Polonia, membră NATO, la vest, a fost cruţată de majoritatea atacurilor aeriene ale Rusiei. Dar în iulie, şapte persoane au fost ucise când o rachetă a lovit o clădire rezidenţială.

O întreprindere comercială a fost, de asemenea, lovită, rănind cel puţin două persoane, într-un atac aerian al Rusiei asupra oraşului Luţk, din regiunea Volin, au declarat autorităţile locale pe Telegram.

Regiunea Volin, aflată la nord de Liov, se învecinează de asemenea cu Polonia.

Alerte de raid aerian au fost emise pentru întreaga Ucraină timp de aproximativ două ore, în jurul orei 2 dimineaţa.

De asemenea, cel puţin o persoană a fost rănită în urma atacului Rusiei asupra regiunii ucrainene Dnipropetrovsk, în sud-vestul Ucrainei, unde o firmă a fost lovită şi a izbucnit un incendiu, a declarat pe Telegram Serhii Lisak, guvernatorul regiunii.

Şase răniţi în bombardamentele ucrainene asupra zonelor ocupate de Rusia în regiunea Doneţk

Cel puţin şase persoane, inclusiv un băiat de 6 ani, au fost rănite în urma bombardamentelor ucrainene în zonele ocupate de Rusia în regiunea Doneţk, a declarat luni şeful autoproclamatei Republici Populare Doneţk (RPD), Denis Puşilin, transmite CNN.

Puşilin a precizat că băiatul a fost rănit într-un sat din sudul regiunii, în timp ce restul celorlalţi au fost răniţi în părţile estice ale oraşului Doneţk. El a mai spus că au existat pagube la infrastructură.

De asemenea, potrivit CNN, cel puţin două persoane au fost rănite în urma bombardamentelor ruseşti într-un sat din regiunea nord-estică Harkov, luni, potrivit poliţiei.

O femeie în vârstă de 62 de ani şi un copil de 14 ani au fost răniţi în satul Buhaivk şi au fost duşi la spital, potrivit poliţiei.

Ucraina raportează lupte crâncene şi „unele succese” în contraofensivă

Ucraina a raportat luni lupte aprige de-a lungul întregii sale linii de front şi „unele succese” în respingerea trupelor Moscovei într-o parte din sud-estul ţării, unde forţele ucrainene încearcă să recucerească teritoriul ocupat de Rusia, relatează Reuters.

Progresul a fost îngreunat de câmpurile minate amplasate pe scară largă de ruşi şi de fortificaţiile puternice, a declarat ministrul adjunct al apărării Hanna Maliar.

Dar armata ucraineană a avansat în jurul satului Staromaiorske, la aproximativ 100 de kilometri sud-vest de Doneţk, controlat de ruşi, şi presează pe două fronturi în sud, a declarat Maliar. Trupele luptau pentru controlul aşezării învecinate Urozhaine, a spus ea.

Un oficial instalat de Moscova într-o parte ocupată a regiunii ucrainene Zaporojie a declarat duminică că Kievul încerca să străpungă liniile ruseşti prin obţinerea unui punct de sprijin în ambele sate.

„Ostilităţile au loc în apropiere de Urozhaine, iar lupta se dă pentru această localitate anume”, a declarat Maliar într-o declaraţie pentru o platformă militară oficială. Se înregistrează unele succese pe axele de sud şi sud-est, în apropierea localităţii Staromaiorske.

Forţele ucrainene au înregistrat câştiguri treptate de când au dat startul operaţiunii mult aşteptate în iunie, dar oficialii de la Kiev au recunoscut că progresul a fost mai lent decât şi-ar fi dorit şi a fost împiedicat de apărarea rigidă a Rusiei.

În declaraţia de luni, Maliar a descris natura acestei provocări.

„Forţele armate se confruntă cu o minare completă a teritoriului, cu fortificaţii de ciment ale înălţimilor cheie, (şi) cu bombardamente constante de mortier şi artilerie. În plus, ruşii folosesc în mod dens aviaţia”, a spus ea. 

Zelenski: Ucraina este în război. Şi cei care nu luptă pe linia frontului trebuie să ajute la luptă

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că toată lumea din ţară ar trebui să lupte pentru binele Ucrainei, nu doar cei care sunt pe front, fiind o cauză naţională.

„Ucraina este în război. Şi cei care nu luptă pe linia frontului trebuie să ajute la luptă. Nu în baruri, nu în cluburi, nu în curse de stradă sau vreun fel de consum ostentativ”, subliniază el.

Zelenski a afirmat, în mesajul transmis luni seară, că s-a aflat în regiunea Doneţk, în poziţiile brigăzilor de luptă, unde a discutat cu comandanţii despre nevoile de pe linia frontului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Întotdeauna este o imagine de ansamblu, sunt rapoarte despre fiecare direcţie, despre fiecare brigadă. Dar este important să vorbeşti direct cu războinicii despre experienţa de război a celor care sunt pe teren. Astăzi am avut discuţii detaliate, sincere. Am discutat despre ofensiva noastră, despre livrările pentru trupe, despre capacităţile comandanţilor, despre ce capacităţi sunt acum şi cum ar trebui să fie. Arme şi muniţie puţină. Reparaţii de echipamente. O problemă presantă este transportul pentru evacuarea răniţilor şi timpul evacuării. Dronele folosite de inamic: Lancet, Orlan. Dronele de care au nevoie războinicii noştri: de la Mavic la orice sistem de drone. Evident, producţia ucraineană de drone – Leleka, Fury etc – ca şi livrările de la parteneri şi toate formele de import – trebuie să crească şi aceasta este una dintre cele mai importante sarcini. Este foarte important ca toţi oficialii din sistemul de apărare să perceapă această sarcină aşa cum este ea rostită pe linia frontului. Dronele sunt consumabile şi ar trebui să fie atâtea câte este nevoie – câte au nevoie războinicii noştri – pentru a salva vieţi şi a asigura rezultate în lupte. Sunt multe de făcut în zona aceasta şi este prea devreme să spunem că facem destul”, a explicat preşedintele Ucrainei.

El a adăugat că un subiect important este felul în care comandanţii îşi gestionează personalul, motivarea luptătorilor, antrenarea. Zelenski a menţionat că sunt multe probleme din cauza comisiilor medicale militare, dar se vor găsi soluţii.

„Un alt lucru spus astăzi în diferite brigăzi. Războinicii de pe linia frontului care vin în oraşele din spate merită să vadă şi să simtă că acestea sunt oraşe din spate. Că oamenii trăiesc acolo, amintindu-şi că sunt războinici acolo, că războinicii noştri de aici, din Doneţk şi din alte direcţii luptă pentru Ucraina, dându-şi viaţa pentru Ucraina. Libertatea şi independenţa nu sunt câştigate de cineva acolo…. Pe front. Este o cauză naţională comună a tuturor celor care luptă şi muncesc pentru victorie. Toată lumea este în război. Ucraina este în război. Şi cei care nu luptă pe linia frontului trebuie să ajute la luptă. Nu în baruri, nu în cluburi, nu în curse de stradă sau vreun fel de consum ostentativ, ci prin a-i ajuta pe războinici într-un fel anume. Asta ca să nu spun mai multe. Toată adrenalina ţării, toate emoţiile ţării, toată puterea ţării ar trebui să fie acolo – în luptele pentru binele statului nostru. Pentru că binele Ucrainei este principiul-cheie. Pentru altceva sau pentru binele propriu va fi mai târziu, când câştigăm. Acum este apărare. Acum este război”, a subliniat Zelenski.

El a încheiat spunând că este recunoscător Statelor Unite pentru noul pachet de asistenţă, care include muniţii pentru sistemele Patriot, HIMARS, artilerie, Javelin.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri