Rusia acuză Occidentul că încearcă „să destabilizeze” situația din Serbia

Data publicării:
profimedia-0832180960
Mii de persoane s-au adunat duminică seara la Belgrad pentru a cere anularea rezultatelor alegerilor parlamentare şi locale. Foto: Profimedia Images

Rusia a acuzat luni Occidentul că încearcă „să destabilizeze” situaţia în Serbia, unde manifestanţi care contestă rezultatele recentelor alegeri legislative au atacat duminică primăria din Belgrad, relatează AFP, preluată de Agerpres.

„Este evident că Occidentul colectiv încearcă să destabilizeze situaţia în ţară”, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, citată de agenţia rusă de ştiri RIA Novosti, comparându-i pe manifestanţii din Serbia cu cei din piaţa Maidan de la Kiev, unde pro-occidentalii au venit la putere la începutul lui 2014.

Manifestanţi care contestă rezultatele recentelor alegeri legislative din Serbia au atacat primăria capitalei duminică, spărgând geamurile cu pietre, înainte de a fi respinşi de poliţie.

Preşedintele naţionalist sârb Aleksandar Vucic, al cărui partid a fost declarat învingător în alegerile legislative de la 17 decembrie, a afirmat că doi poliţişti au fost „grav răniţi” în timpul manifestaţiei, în timp ce peste 35 de persoane au fost arestate.

Scrutinul de la 17 decembrie a provocat numeroase critici după ce o echipă de observatori internaţionali - din care au făcut parte şi reprezentanţi ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa - a denunţat o serie de „nereguli”, în special „cumpărare de voturi” şi „depunerea de buletine de vot false în urne”.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri