Rusia amenință Europa cu „consecințe tragice” după începutul exercițiilor militare ale NATO

Data publicării:
Maria Zaharova cu pumnul stâng ridicat
Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a diplomației lui Putin. Foto: Profimedia Images.

Regimul de la Kremlin îi amenință din nou pe aliații NATO spunând că exercițiile militare „Steadfast Defender 2024”, cele mai ample manevre militare desfășurate de Alianța Nord-Atlantică de la finalul Răboiului Rece, ar putea să aibă „consecințe tragice” pentru Europa.

„Timp de mai multe luni, o grupare de 90.000 de efective din 31 de ţări membre ale NATO, plus Suedia, va opera activ în apropierea frontierelor rusești pe un teritoriu care se extinde din Norvegia până în România”, a declarat, la o conferinţă de presă, purtătoarea de cuvânt a diplomației lui Putin, Maria Zaharova.

Regimul criminal de la Kremlin susține că „acest comportament al NATO sporește riscul de incidente militare” și poate avea „consecințe tragice pentru Europa”. Rușii spun, însă, că „nu intenționează să atace țările NATO”.

Dictatorul rus, Vladimir Putin, s-a deplasat, joi, în Kaliningrad, exclava rusă de la Marea Baltică situată între Polonia şi Lituania, la puţin timp după ce NATO a lansat programul de exerciţii militare, care se va desfăşura până în luna mai în principal în ţări de pe flancul estic al Alianţei.

Purtătorul de cuvânt al dictatorului, Dmitri Peskov, a negat că această vizită ar urmări să transmită un „mesaj” către NATO. Peskov a mai spus și că securitatea lui Putin a fost „garantată” de măsurile luate de regim, în condițiile în care dictatorul rus a trebuit să folosească o rută alternativă prin Marea Baltică - țările europene nu permit survolul avioanelor rusești.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri