Rusia ar putea pierde încă 70.000 de oameni în următoarele luni. Serviciul secret ucrainean: „Conducerea țării ocupante este pregătită”

Data publicării:
Russian flag and the letter Z. on uniform
Foto: Profimedia

Rusia nu renunță la război și pregătește noi atacuri - posibil simultan dinspre nord și est -, chiar dacă a înțeles că va pierde războiul, declară un reprezentant al serviciului ucrainean de informații militare. Potrivit evaluărilor acestui serviciu, Rusia ar putea pierde încă 70.000 de soldați în primele luni ale acestui an, iar Kremlinul este pregătit pentru astfel de pierderi.

Rusia nu are planuri să încheie războiul și pregătește noi ofensive în acest an, estimează serviciul de informații al Ministerului Apărării din Ucraina.

„Potrivit serviciului ucrainean de informații militare, rușii vor continua să încerce operațiuni ofensive anul acesta. Nu și-au atins scopurile în nicio direcție. Au înțeles că vor pierde războiul, dar nu plănuiesc să-l încheie”, a declarat Andrei Cerniak, reprezentant al Direcției de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina, potrivit agenției de presă ucrainene RBC.

Întrebarea care se pune este ce teritorii plănuiește Rusia să atace, a mai spus el, precizând că serviciul nu poate anticipa încă acest lucru.

„Luăm în calcul posibilitatea unui atac simultan din nord și din est. Ne așteptăm la astfel de acțiuni din partea inamicului, iar trupele noastre sunt pregătite”, a mai afirmat Cerniak.

Totodată, el a mai arătat că în acest moment rușii nu au trupe și echipamente militare pe teritoriul Belarusului.

Andrei Cerniak se declară convins că rușii vor încerca să păstreze coridorul pe uscat către Crimeea și să captureze întreaga regiune Donețk. În același timp, în opinia lui, invadatorii nu vor putea să traverseze fluviul Nipru pentru a captura Hersonul din nou.

„Potrivit serviciului ucrainean de informații militare, în următoarele 4-5 luni armata rusă ar putea pierde încă 70.000 de oameni. Iar conducerea țării ocupante este pregătită pentru astfel de pierderi”, a mai adăugat Cerniak.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri