Rusia cere Israelului să demonstreze că nu a lovit spitalul din Gaza

Data publicării:
Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe Maria Zaharova vorbește la Forumul Legal Internațional de la Sankt Petersburg, pe 11 mai 2023.
Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe. Foto: Profimedia Images

Ministerul rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat miercuri că lovitura asupra unui spital din Gaza ce a ucis sute de palestinieni este o „crimă şocantă”, adăugând că Israelul ar trebui să prezinte imagini din satelit pentru a demonstra că nu a fost implicat în atac, relatează Reuters.

Zaharova a declarat pentru Radio Sputnik că atacul este o „crimă” şi un „act de dezumanizare şocant”.

Oficiali palestinieni au anunţat că un atac aerian israelian a lovit spitalul, în timp ce Israelul a pus explozia de la spitalul Al-Ahli al-Arabi pe seama lansării eşuate a unei rachete de către gruparea palestiniană Jihadul Islamic, care a negat responsabilitatea.

Potrivit lui Zaharova, Israelul şi Statele Unite ar trebui să furnizeze imagini din satelit, în timp ce există o încercare clară a unora de a se absolvi de responsabilitate şi nu este suficient să se facă doar simple comentarii în media cu privire la un asemenea incident.

„Vă rugăm să fiţi atât de amabili şi să oferiţi imagini din satelit, ar fi bine dacă partenerii americani ar face acest lucru”, a spus Zaharova.

Până acum, Kremlinul a subliniat caracterul solid al relaţiilor Rusiei atât cu palestinienii, cât şi cu Israelul, notează pe de altă parte Sky News, miercuri, în ediţia online.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Moscova are legături istorice de lungă durată cu palestinienii, dar şi „multe lucruri în comun” cu Israelul, inclusiv faptul că mulţi israelieni sunt foşti cetăţeni ruşi.

El a mai spus că Rusia încearcă să joace un rol în soluţionarea conflictului şi a avertizat împotriva extinderii acestuia în alte regiuni.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri