Rusia dă explicații Chinei după ce a avariat consulatul Beijingului din Odesa, în urma atacurilor cu rachete

Data actualizării: Data publicării:
Russian War on Ukraine: Russian Shelling Continues in Odesa
Clădire avariată grav, în urma atacurilor cu rachete rusești în Odesa. Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia

Rusia a dat explicaţii, vineri, Chinei cu privire la daunele provocate Consulatului General al Beijingului din Odesa în urma unui atac rusesc, efectuat cu o zi înainte asupra infrastructurii oraşului-port, a transmis Ministerul rus de Externe, citat de EFE, potrivit Agerpres. 

„În legătură cu informaţiile despre pagubele provocate Consulatului General al Chinei din Odesa în 20 iulie, Ministerul de Externe al Rusiei a oferit Ambasadei Chinei la Moscova explicaţiile necesare cu privire la desfăşurarea operaţiunii militare speciale” în Ucraina, a precizat diplomaţia rusă într-un comunicat.

MAE rus a transmis ambasadei chineze că „toate canalele de comunicare funcţionează fără probleme” între Rusia şi China şi că s-a convenit „continuarea unei cooperări strânse între Moscova şi Beijing”.

Atacul combinat cu rachete şi drone al Rusiei asupra sudului Ucrainei din 20 iulie a afectat infrastructura portuară din Odesa, precum şi clădiri administrative şi rezidenţiale, precum şi Consulatul General al Chinei.

Rusia a declarat că a bombardat obiective de producţie şi depozitare a dronelor navale din Odesa ca „represalii” la atacul de luni - atribuit Kievului - asupra podului deasupra strâmtorii Kerci, care leagă Crimeea (peninsula ucraineană anexată de Moscova în 2014) de sudul Rusiei.

Ministerul chinez de Externe a precizat vineri că „nu s-au înregistrat victime” în urma „exploziilor” din apropierea consulatului ţării sale din Odesa, care „a fost evacuat cu mult timp în urmă”. Media ucrainene relataseră joi că, în principal, geamurile consulatului s-au spart din cauza undei de şoc a exploziilor.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri