Rusia majorează din 2024 prețurile minime la vodcă, brandy și coniac

Data actualizării: Data publicării:
View of a brown cocktail in a glass placed on a wooden surface with other drinks
Preţul minim la brandy va fi de 403 ruble pentru o jumătate de litru FOTO: Freepik

Ministerul rus de Finanţe a propus majorarea de la 1 ianuarie 2024 a preţurilor minime la vodcă, brandy şi coniac, a anunţat luni agenţia rusă de presă Interfax, transmite Reuters. Din cauza inflaţiei de peste 10% din 2022, Rusia nu a reuşit să ţină sub control creşterea preţurilor.

Prin proiectul de regulament, preţul minim de vânzare cu amănuntul la vodcă va fi de 299 de ruble (3,08 dolari) pentru o jumătate de litru, de la 281 de ruble în prezent, a informat Interfax.

Preţul minim la brandy va fi de 403 ruble pentru o jumătate de litru, de la 375 de ruble, şi de 556 de ruble pentru o jumătate de litru de coniac, de la 517 ruble, conform propunerii Ministerului de Finanţe.

Din cauza inflaţiei de peste 10% în 2022, Rusia nu a reuşit să ţină sub control creşterea preţurilor anul acesta, dobânzile ajungând la 13%, iar inflaţia ar urma să se situeze la aproximativ 7%, peste ţinta Băncii Centrale, de 4%.

Sindicatul producătorilor de alcool a cerut preţuri mai ridicate, în urma majorării preţurilor de import şi a costurilor logistice, legate de deprecierea rublei în 2023, a anunţat săptămâna trecută publicaţia rusă Kommersant.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri