Rusia refuză să comenteze incidentul cu racheta care a zburat deasupra Moldovei. „Este direct legat de operaţiunea militară specială”

Data publicării:
Dmitri Peskov la SPIEF 2021
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Foto: Profimedia Images

Kremlinul nu comentează informaţiile cu privire la trecerea unei rachete ruseşti prin spaţiul aerian al Republicii Moldova în cursul zilei de vineri. Ministerul de Externe de la Chișinău l-a convocat pe ambasadorul Rusiei în urma incidentului de vineri dimineață.

„Nu, nu aş putea să comentez acest lucru. Acest lucru este direct legat de operaţiunea militară specială în sine, acestea sunt chestiuni care ţin de Ministerul Apărării”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov citat de TASS, potrivit Agerpres.

Comandantul şef al armatei ucrainene, Valeri Zalujnîi, a fost cel care a anunţat iniţial că două rachete de croazieră ruseşti au pătruns vineri în spaţiul aerian al României şi al Republicii Moldova înainte de a intra în Ucraina, în timpul atacului masiv rusesc din cursul dimineţii.

Şeful diplomaţiei Republicii Moldova, Nicu Popescu, a dispus convocarea de urgenţă la MAEIE a ambasadorului Federaţiei Ruse la Chişinău, Oleg Vasneţov, pentru „a indica părții ruse încălcarea inacceptabilă a spațiului nostru aerian prin survolarea teritoriului suveran al Republicii Moldova a unei rachete rusești în cursul zilei de astăzi”.

„Respingem cu tărie acțiunile și declarațiile recente neprietenoase în raport cu Republica Moldova, fapt considerat absolut inacceptabil de către poporul nostru. Chemăm Federația Rusă să oprească agresiunea militară asupra țării vecine care cauzează numeroase pierderi de vieți omenești și distrugeri material”, a declarat Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al ministerului de externe. 

Ministerul Apărării Naţionale din România a comunicat că o ţintă aeriană, cel mai probabil o rachetă de croazieră lansată din Marea Neagră de pe o navă a Federaţiei Ruse, din apropierea Peninsulei Crimeea, a traversat spaţiul aerian al Republicii Moldova, fiind detectată vineri de sistemul de supraveghere aeriană al Forţelor Aeriene Române, dar nu a intrat în spaţiul aerian al României.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri